15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Amasya İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Eken ve beraberindeki müdürlük personeli, Amasya Valisi Önder Bakan’ı makamında ziyaret etti.
Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, Turizm Haftası'nın içeriği, bu yıl planlanan faaliyetler ve Amasya’nın kültürel mirasını ön plana çıkarmaya yönelik projeler hakkında Vali Bakan’a bilgi verildi. Heyet, ilin tanıtımı ve turizm altyapısının güçlendirilmesi konusunda kamu kurumlarıyla iş birliği içinde yürütülen çalışmaları da paylaştı.
Amasya’nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir olduğuna vurgu yapılan görüşmede, bu kültürel zenginliğin korunması, tanıtılması ve turizme kazandırılması gerektiği dile getirildi. Amasya’nın doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi yapıları, müzeleri, geleneksel konakları ve gastronomik değerleriyle de turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğu ifade edildi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Amasya Valisi Önder Bakan ise Turizm Haftası kapsamında yapılan çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Amasya, sahip olduğu tarihi ve doğal güzelliklerle ülkemizin nadide şehirlerinden biridir. Bu değerlerin tanıtımı ve korunması hepimizin ortak sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.