Amasyalı Muaythaicilerin hedefi Avrupa Şampiyonluğu. Amasya Gençlik Merkezi Kulübü sporcuları Alt genç kadınlar 60 kg da Dilan Ay (15) ve Üst genç erkekler 91 kg kategorilerinde mücadele edecek olan Osman Furkan Karakaya’nın (17) hedefi 13-20 Şubat 2022 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak olan Avrupa Muaythai Şampiyonasında şampiyon olmak.
İstanbul Gazanfer Bilge Spor Salonunda düzenlenecek olan şampiyonaya 38 ülkeden 650 sporcu katılacak.
Şampiyonaya hazırlanan sporcular haftanın 6 günü günlük ortalama 3 saat antrenman yapıyor.
Muaythai antrenörü Mustafa Kaya kontrolünde sporcular ısınarak çalışmalarına devam ediyor. Ringde de sporcular farklı kilo ve kategorilerde mücadele etmelerine rağmen, karşılıklı antrenman yaparak birbirlerini hem tartıyorlar hem de deneyim kazanıyorlar.
Muaythai antrenörü Mustafa Kaya (41), “Sporcularımız 2021 5 Haziran tarihinde Muğla’da yapılan Türkiye Şampiyonasında Dilan Ay 60 kg alt genç kadınlarda Türkiye Şampiyonu olmuştur. Furkan Karakaya Üst Genç Erkeklerde 91 kiloda Türkiye şampiyonu olmuştur. Sporcularımız önümüzdeki hafta 13-20 Şubat 2022 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında Amasya’mızı, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler. Hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu. Sporcularımız günlük 3-4 saat yoğun bir tempoyla çalışıyorlar. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.”
Alt genç kadınlar 60 kg’da mücadele edecek olan ve Şampiyonluk hedefleyen Dilan Ay, “13-20 Şubat arası Avrupa Şampiyonası var. 60 kiloda ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim, hedefim Avrupa Şampiyonu olmak. Haftada 6 gün çalışıyoruz. Günde 3-4 saat koşuydu, antrenmandı falan hep yapıyoruz, çalışıyoruz da. Avrupa’dan sonra dünya şampiyonası var orada da en iyi şekilde ülkemi temsil edeceğim, orada da hedefim dünya şampiyonu olmak.”
Üst genç erkekler 91 kg kategorisinde mücadele edecek olan Osman Furkan Karakaya, “önümüzdeki yapılacak olan Avrupa Şampiyonasında İstanbul’da 91 kiloda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Ondan sonra Haziran’da Türkiye şampiyonasında tekrar birinci olup, önümüzdeki dünya şampiyonasına hazırlanacağım. Günde en az 3-4 saat antrenman yapıyoruz antrenörümüzün gözetimi altında en iyi şekilde antrenman yapıyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyoruz İstanbul’daki Avrupa Şampiyonasında.” Diye konuştu.