Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Saka, Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında, Merzifon Belediyesi tarafından düzenlenen konser ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Başkan Saka, Atatürk Anıtı önünde yaptığı açıklamada; “29 Ekim 2023 günü Merzifon Belediyesi tarafından düzenlenen Mustafa Sandal konseri öncesinde yaşanan bazı olaylar Türk milletini, Merzifon halkını ve Milliyetçi Ülkücü Hareketi derinden üzmüş ve bu basın açıklaması yapılması zarureti hasıl olmuştur.” dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Saka açıklamasının devamında; “Türkiye cumhuriyeti devleti hızla akan tarih sürecinde bu gün 100 yaşını geçmiştir ve 2123e kadar uzanacak yeni bir yüzyıl sürecine girmiştir. Şehrimizde yapılan Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarında, Merzifon Kaymakamlığımız öncülüğünde onlarca etkinlik düzenlenmiş buda Türk milleti ve Merzifon olarak gurur kaynağımız olmuştur.
Ancak 29 Ekim 2023 günü Merzifon Belediyesi tarafından düzenlenen Mustafa Sandal konseri öncesinde yaşanan bazı olaylar Türk milletini, Merzifon halkını ve Milliyetçi Ülkücü Hareketi derinden üzmüş ve bu basın açıklaması yapılması zarureti hasıl olmuştur.
Şöyle ki konser öncesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ideallerini ilkelerini ve dünyaya bakışını anlatan hiçbir faaliyet, etkinlik ve sunum yapılamamıştır. Yapmak isteyenlere de engel olunmuştur. Kendilerini Cumhuriyetin Hamisi olarak lanse edenler, halkın 100. Yıl Cumhuriyet kutlamalarını kendi şahsi propagandalarına alet etmişlerdir.
Buradan çok net anlaşılmaktadır ki ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun anısına açıkça tahammülsüzlük ortaya konulmuş saygısızlık ve terbiyesizlik yapılmıştır.
Atatürk' ün partisi olduğunu iddia eden sözde zihniyet ve onun ilke ve İnkılâplarını her platformda her konuşmasında savunduğunu iddia eden makam sahiplerinin bu olaya sessiz kalmaları da kabul edilebilir bir durum değildir.
Bununla alakalı olarak bir şahsın, orada Cumhuriyetin ortak değeri olan birleşimi kendi siyasi propagandası haline getirmesini buradan şiddetle kınıyoruz. Orada çıkıp da 3-4 yaşında çocuklara andımızı okutup ama Atatürk'ün hayatını anlatacak bir tiyatro gösterisine veya bir sergiye herhangi bir açıklamaya müsaade etmeyecek kadar da zihniyetsiz olduğunu da buradan haykırmak istiyoruz. Bizim burada siyasi olarak konuşmuşluğumuz yoktur. Biz burada Cumhuriyet Halk Partisine de bir şey demiyoruz, savaş açmıyoruz. Çünkü kişinin hatası koskoca bir partiyi bağlamaz ama bir kişinin siyasi ihtirası, siyasi hırsının da Atatürk'ün partisine gönül vermiş arkadaşlarımızın dikkatini çekmesini istiyorum. O yüzden bizler Türkiye Cumhuriyetinin birer vatandaşı olarak Milliyetçi Ülkücü Hareketin neferleri olarak onlar istemese de Atatürk'ün ilkelerini, Atatürk'ün dünyaya bakışını Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere sunmuş olduğu bu Cumhuriyeti de, bu vatanı da, bu toprakları da siyasi ranta alet ettirmeyeceğiz. O yüzden kimse kendini bu kadar Merzifon'un hakimi sanmasın, burada toparlayıcı olmak lazım, birleştirici olmak lazım. Cumhuriyetin niteliklerini kullanarak insanları birbirine yaklaştırmak gerekirken, bu değer altında toplamak lazımken çıkıp siyasi propaganda yapamazsın Atatürk siyasete alet edilmez, Cumhuriyet siyasete alet edilmez bunlar yüce değerlerdir. Aziz Atatürk, Türk milletinin bağrından çıkmış bir milleti tekrar bir araya getirmiş ve ebediyen yaşayacak Türkiye Cumhuriyetinin kurusudur.
Hiçbir birim, hiçbir kurum ve hiçbir şahıs Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten üstün değildir, üstün tutulamaz bahsi konu dahi edilemez. Kaldı ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mesnetli veya mesnetsiz yapılan tüm hakaretler Milliyetçi Ülkücü Hareket tarafından karşılıksız bırakılmayacağı gibi hukuka ve ahlaka uygun bir şekilde bedeli ödetilecektir. Bizler bu gün buradan tüm varlığımızla bütün siyasi vasıflarımızdan sıyrılarak şerefli Türk milletinin birer neferleri olarak yapılan bu terbiyesizliğe sessiz kalmayıp meydanlardan haykırıyoruz. Dünya var oldukça Türk milletinin ve onun sinesinden çıkardığı kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ne ilkelerini ne de aziz hatırasını ve bizlere bıraktığı en büyük miras olan Cumhuriyeti çiğnetmeyeceğiz. Buradan hep birlikte sesleniyoruz ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk siyaset üstü bir değerdir. Bu konuda açıkça tartışmaya kapalıdır” ifadelerine yer verdi.