reklam
reklam
38,1780 %0.33
43,7710 %0.26
4.074,35 % 0,27
84.620,00 %-0.868
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET ÇİFTÇİMİZİN DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YANINDAYIZ

ÇİFTÇİMİZİN DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE YANINDAYIZ

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın Yeşilırmak Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin yaptığı bir uygulama ile ilgili verdiği önerge hakkında konuşma yaptı.

Amasya Milletvekili Hasan Çilez yaptığı konuşmada, “Şimdi, burada iki hususu zikretmiş Bedri Yaşar Vekilimiz; bunun bir tanesi, almış olduğu kararla YEDAŞ firmasının her tarla için ayrı ayrı elektrik sayacı bağlanması. Tabii, bu söz, aslında ifade çok doğru bir ifade değil, her tarla için değil, her bir sulama tesisi için bu geçerli olan bir şey fakat önergeyi de ilk okuduğumda tabii bir telefon açtık, sorduk neyin nesi? Her tarla için elektrik bağlanması. Tabii, böyle bir husus yok. Sulama tesisi olan yani kuyu vurmuş, orada bir elektrik enerjisine ihtiyacı var, elektriğini çekmiş, panosunu çekmiş...

Yani ben önergede o tam açıklanmamış diye, onu özellikle belirtmek istedim” dedi.

Bir sayacın değişik değişik arazilerde kullanılması uygulamasının doğru olduğunu düşünmediğini de söyleyen AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, “Şimdi, bakınız, değerli arkadaşlar, tabii hepiniz araziye gidiyorsunuz muhtemelen -gitmeniz de lazım- bilirsiniz, sulama tesisinin yaparsınız, kuyuyu vurdurursunuz, elektrik enerjisini oraya bağlatırsınız ve bir sayaç takılır buna. Ha, bazı uygulamalar varmış, sayaç bir tane alınıyor, bu sayaç benim 5 tane tarlam varsa, 5 tane sulama kuyum varsa bunlar da birinden söküp diğerine gidiyorum, doğru mu?

Şimdi, bu hukuki mi, değil mi; yasal mı, değil mi; bu, tabii, bakılması gereken önemli bir husus.

Şimdi, inşaatçıyız, inşaat işlerimiz var, şantiyelerimiz var. İncek'te bir şantiyemiz var, Keçiören'de şantiyemiz var, Mamak'ta bir şantiyemiz var. Şimdi, sayacı oradan sök, diğer inşaata getir tak, oradaki işini gör, geri... Bunun çok doğru bir uygulama olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Elektrik okumalarının yıllık ödeme değil de her ay ödeneceği ile alakalı bir çalışmalarının da olduğunu söyleyen Amasya Milletvekili Hasan Çilez, “Şimdi, diğer bir husus, bu uygulamanın sona erdireceği, elektrik okumalarının yıllık ödeme değil de her ay ödeneceğiyle alakalı da bir konu var. Evet, çiftçilerimiz yılın belli dönemi gelir elde eden bir gruptur. Biz bununla alakalı çalışmamızı yaptık, bu çalışmamız hazır, inşallah en kısa zamanda çiftçilerimizin bu ödemelerinin aylık değil, sadece hasat dönemlerinde olmasıyla alakalı Ziraat Bankası üzerinden bir çalışma var; bayram sonu, kısa bir süre içerisinde de bu müjdemiz çiftçimize inşallah verilecek.

Yani her ay fatura ödeme diye bir husus olmayacak, bunu bilgilerinize sunuyorum, çalışma var, inşallah bayram sonu müjde verilir” dedi.

Yenilebilir enerji kaynaklarının her alanda desteklendiğini de söyleyen Çilez, “Bakın, burada çiftçimizin girdi maliyetlerinin düşürülmesiyle alakalı hususa değiniyoruz, inşallah tarımsal sulamada şunu yapacağız.

Biz, yenilebilir enerji kaynaklarını her alanda destekliyoruz, çiftçilerimizin GES kurmasıyla -güneş enerjisi sistemi- alakalı seksen dört ay vadeli, sıfır faizli finansman desteğini çiftçimize veriyoruz. Eğer güneş enerjisi sistemini kurarsa çiftçilerimiz, kurdukları bu sisteme sıfır faizle destek veriyoruz, eğer kullanacağı ürünler ithal ürünse faizin yüzde 75'ini karşılayacağız ama yerli ürün olursa yüzde 100'ünü karşılayacağız ve inşallah, çiftçimiz elektriği bundan sonra parasız kullanmaya başlayacak.

Diğer bir husus da: Bakınız, ben çiftçilik yapan, ÇKS'ye kayıtlı bir kardeşinizim aynı zamanda. Bakınız, sürekli girdi maliyetlerinden bahsediliyor; bu, bir gerçek, bir vaka, bunu kabul ediyoruz. İşte, burada gübre fiyatlarının artmasının ana sebeplerini oturup uzun uzun tartışmamıza da gerek yok, özel tartışalım onu, herkesle de konuşmaya açığım ancak ürün fiyatları bu sene çok iyi değerli arkadaşlar. Çiftçimiz bu yıl çok iyi para kazanacak hasat dönemi sonunda inşallah. Gittiğiniz yerlerde...

Meclisimiz tatile girince gidiniz, bakınız, çiftçimizle konuşunuz; Allah bir afet vermezse bu yıl çok iyi miktarda para kazanacaktır; hep birlikte müşahede edeceğiz.

Çiftçimizin bugüne kadar yanındaydık, bugün de yanındayız; ek bütçede -biliyorsunuz- çitçimize desteklerimizi artırdık; Allah hayırlı eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *