CHP 24. Dönem Amasya Milletvekili Ramis Topal, reklam, promosyon ve matbaa sektörünün önde gelen isimlerini TEM34 Matsan Merkez Ofisi’nde ağırladı. Ziyarete Tolga Ajanda Genel Müdürü Tolga Yolal, Cennet Matbaası Genel Müdürü Özkan Hacıoğlu ve Gündem Grafik Genel Müdürü Turan Durmuş katıldı.
Gerçekleştirilen görüşmede, sektörün yaşadığı güncel sıkıntılar masaya yatırıldı. Özellikle iş hacminde yaşanan ciddi daralma, firmaların küçülmeye gitmesi, finansmana erişim sorunları ve yüksek kredi maliyetleri gibi konular gündeme geldi. Ramis Topal, 2024 yılının sektör açısından oldukça zor geçtiğini ve 2025 yılı ekonomik verilerinin de mevcut tabloyu aratacak gibi göründüğünü ifade etti.
Topal açıklamasında, "Üretimde çarkların daha hızlı dönmesi, üretim ve istihdamın artması için uygun piyasa koşullarının oluşturulması tüm iş dünyasının ortak beklentisidir. Bu beklentilerin karşılanmaması halinde, yeni işletme kapanmaları ve işten çıkarmalar kaçınılmaz olacaktır." ifadelerine yer verdi.
Görüşmede ayrıca, sektör temsilcileri yaşadıkları sorunları ve çözüm önerilerini paylaşırken, finansal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi ve krediye erişim koşullarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.
Ekonomik zorluklara rağmen üretimi sürdürmeye çalışan sektör temsilcileri, iş dünyasının sorunlarına dikkat çekmeye ve çözüm arayışlarını sürdürmeye devam edeceklerini belirttiler.