reklam
reklam
38,1261 %0.1
43,4026 %0.82
4.003,01 % 1,21
83.379,14 %-1.69
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK AMASYA’DA HEDEF; YÜZDE 100

AMASYA’DA HEDEF; YÜZDE 100

Amasya’nın Aşı Haritasında ‘Mavi’ renkte olduğunu hatırlatan Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, “Amasya, Sağlık Bakanlığımız tarafından paylaşılan günlük koronavirüs (COVID-19) tablosunda yüzde 75,1’lik aşılama oranıyla mavi kategoride yer aldı. Amasya bu oranla Türkiye’de mavi kategoride yer alan 6., Karadeniz bölgesinde de ilk il oldu.”

İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Nergiz, aşılama ile ilgili yaptığı açıklamasında; “Covid-19 aşı çalışmasında Bakanlığımızın hedefleri noktasında Amasya ilinde hedef nüfusun %75’ini aşılamış bulunmaktayız.” Dedi.

Dr. Öner Nergiz, “Amasya’da covid-19 ile mücadele kapsamında toplam 369 bin 296 yani neredeyse 370 bin aşı yaptık. Hedef nüfusumuzun yüzde 75,02’sini aşılamış olduk. 1.Doz uygulanan aşı sayısı 201 bin 959 olurken, 2. Doz uygulanan aşı sayısı 136 bin 501 oldu. Elimizdeki en güçlü silahımız aşıdır. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Unutmamalıyız ki hep beraber tedbirlere uyarak ve aşımızı olarak covid-19’u aşacağız ve yeneceğiz. Sırası gelenin aşılarını ihmal etmemelerini, aşılarını olmalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki nihai hedefimiz; Halkımızın, özellikle de gençlerimizin desteğiyle aşılama da %100'e ulaşmaktır. Amasya’da toplamda 296 noktada randevusuz aşılama yapıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Bu zorlu çalışma sürecinde kendilerine destek veren tüm Amasya halkına ve özverili çalışan tüm sağlık teşkilatı çalışanlarımıza teşekkür eden Dr. Öner Nergiz; “aşı kampanyasına hassasiyet ile destek veren tüm Amasya halkına şükran ve saygılarımızı sunuyoruz. Aşı olmak kişisel hak ve ortak sorumluluktur.  Bu sorumluluk bilinci ile hareket ederek “Durmak yok hedef %100” diyerek tüm halkımızı kutluyor ve desteklerinin devamını bekliyoruz.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *