
PİRAMİTLER
Dünyanın yedi harikasından günümüze ulaşan tek eser, Nil’in batısındaki Gizze yaylasındadır. Yanında da onun ikizleri bulunmaktadır. Etraflarında yer alan küçük çaplardaki beş tane piramidin içerisinde de prensesler ile prenslerin mumyaları vardır. Piramidlerin içinde en büyük olanı da, Milat öncesi 2.800'ler de hüküm süren Keops’un mezarıdır. İkincisinde kardeşi Kefren yatmaktadır. Üçüncüsü ise Mikerinos’un mumyasıdır.
-
Keops piramidinin yüksekliği 138 metredir. Kütlesi ise 5 milyon ton olup hacmi de 2.500.000 m³' hesap edilmektedir. Her bir tanesi on beş ton olan 2.3 milyon adet blok taşın üst üste yığılması ile oluşmuş piramidin, ortasında da büyük oda bulunur. Firavunun mumyasıyla hazinesi ve özel eşyası da bu odanın içerisine konmuştur. Kışları sıcak yazları ise soğuk olan bu odanın içerisine de bir yılda ancak iki kere güneş ışığı vurur. Tahta çıkış ve doğduğu gün.
-
Mısır piramidleri yeryüzündeki anıt-kabirlerin en eski en gizemli ve en büyükleridir. Keops’ta bunların en görkemlisidir. Üstünden geçen meridyen de kara ve denizleri ortadan eşit parçalar halinde ikiye bölmektedir. Dünyanın ağırlık merkezinin de ortasında bulunan piramidlerin yüksekliği de güneşle dünya arası uzaklığı verir. Taban alanının yüksekliği pi sayısını gösterir. Su arıtma tesisleri gibi, kirli suyu temizlemektedir. Piramide konan süt bile yoğurda dönmektedir. Bitkiler içinde hızlı büyümektedir.
Yaralar da daha süratli iyileşmektedir. Çöp koku vermeyip içeride adeta donmakta. Tüm elektronik cihazlar da içeri sokulduğunda işlevsiz kalıp, durmakta.