reklam
reklam
38,4843 %-0.03
43,8779 %-0.15
4.095,13 % -0,25
93.980,00 %-1.337
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

GERÇEĞİ KABULLENMEM GEREKİR

YAYINLAMA:

Duygusal dayanıklılığı geliştirmek, daha sonra ne yapacağınızı planlamak ve değişimi kabul etmeyi öğrenmek gibi uyguladığınız basit eylemlerle ve düşüncelerle başlar, çevrenizdeki insanlara güvenmekle başlar ve güçlü, destekleyici bağlantılar geliştirmekle de kuvvetlenir.

 Büyük stres ve değişim dönemlerinde güçlü olma, ayakta kalma becerisidir. İnsanların karşılarına çıkan sorunların ve zorlukların üstesinden gelebilmesinin yolu, geliştirilebilen bir yetenek olan duygusal dayanıklılıktan geçer.

   Umutsuzluğa kapılmamak, şikâyet etmemek, çözüm üretmek, kurban rolüne bürünmemek duygusal dayanıklılığın en güzel örneklerinden bazılarıdır. Karşılaşılan olaylar ve içinde bulunulan durumlarla ilgili ani ve aşırı duygusal tepki vermek duygusal dayanıklılığın gelişmesi önündeki en büyük engeldir.

   İlkel beynimizin bizi sürüklemeye çalıştığı tepkisellikten kurtulmak ve bu tepkisel davranışa kapılma hızını ortadan kaldırmak için nefesimize odaklanmak, olumlu bakış açısı geliştirmek, kaybedilenleri ve olumsuzlukları düşünmek yerine yaşanılanları deneyim olarak değerlendirmek duygusal dayanıklılığı artırma yolundaki ilk adımdır.

   Gerçekleri objektif olarak değerlendirmek, mevcut durumun gerçekliğini tüm yanlarıyla kavrayabilmek ve bunun ortaya çıkardığı sonuçları kabul etmek bu dayanıklılığı elde etme sürecinde oldukça büyük bir öneme sahiptir.

Örneğin, herkesin birtakım korkuları vardır.

Bu korkuların farkına varıp, içinde bulunduğu durumu kabul edip, onlarla yüzleşen insan, korkularının kendisini ve hayatını yönetmesine engel olmuş olur. Böylece duygusal dayanıklılığını artırmaya katkıda bulunur.

   Sorunların üstesinden gelmenin, başarıya ulaşmanın tek bir yolu yoktur. Bazen yöntem değiştirmek, alternatiflere yönelmek yani hayata esneklik katmak da duygusal dayanıklılığı güçlendirir. Bu dayanıklılığı elde etme yollarından bir diğeri ise anlam bulma çabasıdır.

    Kişinin en başta kendisi ile çalışarak başlaması gereken, değerlerini keşfetmesine dayanan bir yolculuktur. Davranışlara yön veren değerler sistemini keşfederek bunlar üzerinde yoğunlaşmak bu yolculuk için gerekli olan yön levhalarıdır.

   Sonuç olarak, duygusal dayanıklılığı artırabilmenin bir çok yolu ve yöntemi vardır. Bütün bunları yaşantınıza aktarabildiğiniz takdirde duygusal kararlılığınızın arttığını ve bu artışın yaşam kalitenize sağladığı katkının kısa zamanda farkına varacaksınız

Duygusal dayanıklılık, çevrenizdeki insanlara güvenmekle başlar ve güçlü, destekleyici bağlantılar geliştirmekle de kuvvetlenir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *