reklam
reklam
37,9710 %-0.05
41,1532 %-0.16
3.804,28 % 0,96
82.731,73 %0.525
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

SİZ HİÇ HUBRİS SENDROMUNU DUYDUNUZMU.. !!!

YAYINLAMA:

Şimdi bu Hubris sendromu da ne, nerden çıktı diyeceksiniz sevgili Bilgi Gazetesi okuyucu dostlarımız.. Okuyunca evetttt demek ki buymuş, halbuki bu hastalığa tutulan çok kişi varmış diyeceksiniz hepiniz..

Hubris Sendromu kişinin kendisini her alanda güçlü hissetmesi durumudur. Kendisini en iyi olduğunu düşünen bu kişiler elde ettikleri güç ve başarı ile Hubris Sendromu durumunu yaşar. Bu kişiler toplum tarafından üstün, ulaşılamaz olarak görülür. Var olan bu inanç da kişilerin kendisine aşırı güvenmesine neden olur. İlk başlarda olabildiğince tevazu sahibi olan bu kişiler zaman içerisinde kendilerini çok ön plana koymaya başlar. Zaman içerisinde çevresiyle oldukça fazla problem yaşamaya başlarlar. Hubris Sendromu temel olarak narsisistik, anti sosyal ve histrionik kişilik bozukluklarıyla ortaya çıkar. Genel olarak devlet yöneticilerinde ve şirket yöneticilerinde ortaya çıkar. Bir nevi zengin kibir sendromu da diyebiliriz.

Hubris Sendromu Kişilik Özellikleri

Yapılan bir çalışmada hubiristik özellikler ele alınmıştır. Bu noktada kişilerde var olan kişisel, sosyal, imaja yönelik ya da güce yönelik özellikler sıralanmıştır. Bunları şu şekilde ele alabiliriz

En büyük özellikleri Kibir Sendromu

Öfkeli ya da korkak , yalancı ya da kıskanç doyumsuz  sahte davranışlar sergileyen küçümseyici ya da kibirli ulaşılmaz olduğunu düşünen,  yardımsever olmayan eleştiriye kapalılık İşini ve kendini her şeyden fazla önemsemek paraya değer vermek, daha iyi yerlere layık olduğunu düşünmek, değer vermemek , başkalarının mutluluğuna karşı öfke duymak , başka insanların fikrini kendi fikri gibi ifade etmek , kolayca yalan söylemek,  en iyisinin kendi bilgisi olduğunu savunmak başlıca belirgin özellikleri olarak gözlemlenir..

Bu tür belirtiler kibir sendromunun en çok dikkat çeken kişilik özellikleri arasında yer alır.

AYRICA...

 Çevresindeki herkesi eleştirir, ancak yalnız kalmamak da ister. Yeni tanıştığı kişilere kendisini masum olarak tanıtır. Etkileyici bir hitap yeteneği vardır. Diğer yandan evrensel ilkeleri savunduğunu söyler ancak bunlardan olabildiğince uzaktadır. Genelde yüksek sesle ve vurgulayıcı tonla konuşur.

İmaja ilişkin ise kişi genelde kibirli bir duruş sergiler. Dış görünüşüne önem verir. Pozitif ve dinamik gözükmek ister ki gücünü herkes görsün. Fiziksel olarak kendine dikkat eder. Otorite ve sadakat birinci önceliğidir. Bu yüzden güç çatışmasına girecek kişileri çevresinden uzaklaştırır. Arkasında var olan inançlı kitleyi olabildiğince ön planda tutar. Böylece göz dağı verir.

Çevremizde, Ülkemizde  Hubris Senrdomu belirtileri olan kişileri kolay şekilde fark edebiliriz hepimiz..

Yada bu türdeki kişilerin kesinlikle tedaviye ihtiyacı vardır diye düşünüyorum,  ÇÜNKÜ BU BİR HASTALIKTIR...

Makamlar, mevkiler, zenginlikler,  gençlikler, güzeller, yakışıklılıklar, fabrikalar, meslekler,  bulunduğun konumlar hepsi ama hepsi gelip geçicidir lütfen unutmayalım bunları..

Yorumlar
Aşağıdaki görselde işlemin sonucu kaçtır
Captcha Image
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *