reklam
reklam
38,0128 %0.27
41,8753 %-0.39
3.721,17 % -1,99
82.846,00 %0.989
AMASYA
00:00:00
İftar vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

EMEKLİ VATANDAŞIMIZ AĞLADI ...

YAYINLAMA:

Türkiye’nin en acil sorunları nedir” sorusuna  yapılan  araştırmada yüzde 89’la ekonomik sorunlar ve hayat pahalılığı,  geçinememe ilk sırada yer almış. Geçmiş dönemlerde yapılan araştırmalarda ise bu soruya yüzde 68.3 ekonomik kriz ve üretimsizlik; yüzde 30.1’le koronavirüs, yüzde 26.4’le işsizlik, yüzde 10,5’le de enflasyon, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı denilmiş.

Çünkü gerçekten seçmenin en önemli sorunu ekonomi. Türkiye’nin acilen çözülmesi gereken en önemli sorunları nelerdir diye soruyor ama seçenek sunmuyoruz, açık uçlu bir soru bu. Aklınıza gelen her sorunu sıralayabilirsiniz. Ekonomik kriz, işsizlik, hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı gibi ekonomi ile ilgili dertlerin tamamını topladığımızda her ay bu oran artıyor. Ocakta 63 ölçmüştük, Nisan’da yüzde 85’in üzerinde ya ekonomik kriz, ya hayat pahalılığı üzerinden tarif edilen sorun. Onun hemen arkasından koronavirüs ile ilgili ve diğer konular geliyor.

Buna yakın bir diğer soru da aile ekonomisinin durumu ve gelecek beklentisi. Yapılan araştırmalarda her 100 seçmenden 79’u kendisinin ve ailesinin gelir durumunun geçen yıla göre daha kötü olduğunu söylüyor.  Yine vatandaşlarımız Türkiye’nin durumu bir yıl içinde iyiye mi, kötüye mi gidecek sorusuna, yüzde 74’ü daha kötü olacak yanıtını veriyor, aynı kalacak diyenlerin oranı ise yüzde 12. Bu yanıtlar oy davranışlarına nasıl yansıyor acaba onu çok merak ediyorum..

Ekonomideki kötüye gidişat ve belirsizlik insanların ruh halini sarsmaya başladı. Market reyonlarındaki etiket fiyatları, maaşların ev kiralarını karşılayamaması, geçim sıkıntısı olan insanların geleceğe umutsuz bakmasına neden oluyor. Toplumun neredeyse bütün kesimlerini etkileyen ekonomik krizi hissedenler mevcut durumlarını korumaya çalışıyor ancak kurdaki oynaklık buna da izin vermiyor.  ‘Kiralık dairelere zam, akaryakıta zam, bebek mamalarına zam’ neredeyse her gün duyduğumuz, gördüğümüz krizin en çarpıcı örneklerinden sadece birkaçı. Durum böyle olunca toplumda tükenmişliğin yanı sıra bir ruhsal çöküş de meydana geldi.

Kıymetli dostlarımız gördüğünüz gibi yukardaki tabloyu incelediğimizde gerçekten hepinizin moral ve motivasyonu bozuluyor..

İkibin yedi yüz tl emekli maaşı alan bir abimiz , maaşını çekmiş işyerime geldi oturdu cebindeki aldığı maaşı saydı ve bana döndü gözleri dolu vaziyette" Haydar efendi 2700 TL maaş aldım,  600 TL doğalgaz faturası (evde rahat rahat ısınmadığını belirtti) 250 TL elektrik faturası, 100 TL su faturası,  ve 1500 TL 'de Rize 'de üniversite 'de okuyan kızına para göndereceğini söyledi.. Yani maaşının 2450 TL 'si oralara gidiyor,  ve gelde 300 TL ile hadi geçin bakalım diye dert yandı"..

Eyyyyy hükümet, eyyy Sayın Cumhurbaşkanı emeklinin,  dar gelirlinin,  işçinin,  memurun durumu bu....

Saray'dan manda yoğurdu ve hurmanın tarifini verme vatandaşa,  bu maaşı ile nasıl geçiniyor diye merak et, yada bu maaş ile nasıl geçinebilir onun tarifini yap.. Sağlıklı, huzurlu ve  zamsız günlerde buluşmak dileğiyle hoşça kalın..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *