
MERZİFON KARA MUSTAFA PAŞA HASTANESİNİN MERZİFON VE ORTA KARADENİZ BÖLGESİ İÇİN ÖNEMİ..!!
Merzifon devlet hastanesi 1950 yılında Sofular mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde 15 yataklı sağlık merkezi olarak faaliyete başlamıştır, 1960 yılında devlet hastanesine dönüştürülmüş, 1969 yılında ek binalar ile 150 yataklı bir devlet hastanesi olmuştur.
2009 yılında ise Bahçelievler mahallesine 12 bloktan oluşan 30 bin metrekarelik yeni binasına taşınarak MERZİFON KARA MUSTAFA PAŞA Devlet hastanesi olarak bölgemizin insanlarına hizmet etmeye başlamıştır.
Merzifon’un ve Bölgemizin nüfus artışına paralel olarak hastanemizin kapasitesi ve yoğunluğu oldukça artmıştır. Özellikle çevre iller ve ilçelerden gelen hasta sayısı her geçen gün artmaktadır.. Amasya, Suluova, Taşova, Lâdik, Vezirköprü, Osmancık, Gümüşhacıköy, Kavak, Hamamözü, il ve ilçelerinin neredeyse tüm yükünü MERZİFON devlet hastanesi karşılamaktadır. Özellikle pandemi döneminde hastanemiz Baş Tabibi Selçuk Sezikli bey ve tüm doktorlarından, hemşiresine kadar, hasta bakıcısından, güvenlikçisinden, temizlikçisine kadar üstün gayretleriyle pandemi döneminin en yoğun günlerini başarıyla üstesinden gelmeye çalışarak, görevlerini layığı ile yapmışlardır, hepsine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum.
Hastanemizin en büyük sorunu kadrosundaki doktor açığıdır, geçtiğimiz pandemi döneminde sağlık bakanlığı doktorların görevlerinden istifa etmesini yasaklamıştı, bu yasak geçtiğimiz dönemlerde kaldırılmıştır, bu sebeple Merzifon devlet hastanesi görevlerinden ayrılarak, gerek eş durumu sebebiyle gerek üs düzeye yükselme ve kariyer, yükseltmek amacıyla fakülte, üniversite hastanelere yada özel hastanelere yeniden geçiş süreci başlanmıştır.
Bu sebeplerden dolayı hastanemize gelen doktorlarımız, belli bir süreden sonra fakülte, üniversite ve bazen de yüksek maaş ücretleri ile özel hastanelere geçmektedirler .
Merzifon Kara Mustafa devlet hastanesi günlük yaklaşık 5000 kişiye hizmet vermektedir, bu yoğunluk ve iş yükü nedeniyle gözlemlediğim kadarı ile gerek fiziki, gerekse kapasite olarak gerekse doktor açığı olarak hastanemiz bu yükü kaldıramaz hale geldiğini düşünüyorum. Özellikle binanın mobilya , mefruşat , cihaz , yapı inşaat olarak elden geçirilmesi ve tamir tadilat ihtiyacı olduğunu gözlemledim , tıbbi cihaz açığı varmı onu bilemiyorum, ama mutlaka onlarında yenilenme ve ilave tıbbi cihazlar açığı var olduğunu düşünüyorum, bütün bunlar, iki gündür genel tahliller ile ilgili gittiğim hastanedeki eksiklikleri gözlemlediğim sonuçlardır..
Kısaca acilen hastanemizin sorunları ile ilgili özellikle doktor açığı problemlerinin çözülmesini ivedilikle yetkili kurum ve kişiler tarafından çözülmesini talep ediyoruz , Merzifon halkı ve çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımız olarak..
Hep diyoruz ya Merzifon yolların kesiştiği yer diye,!! Evet Merzifon Devlet Hastanesi aynı zamanda bölgemizde tedaviye muhtaç insanlarımızın da kesiştiği bir nokta olmuştur.
Önemli bir hususta biliyorsunuz Merzifon Hava Hastanesi 2016 yılından sonra kapanmıştır , aslında Askeri hastanelerin kapanması da apayrı bir sorundur !!!
Yaklaşık 1250 personeli olan 5. Ana jet üssünün hastane ihtiyacını yine Merzifon Kara Mustafa Paşa hastanesi karşılamaktadır.. Özellikle pilotlarımız ve uçuş ekibinin sağlık muayeneleri periyodik olarak hastanemizde yapıldığını biliyordum önceden, ama şimdi kadro ve branş eksikliği sebebi ile Amasya , Ankara, İstanbul, belki de Samsun'da bulunan özel hastanelere mi gidiliyor bilmiyorum..???
Merzifon Devlet Hastanesi hepimizin, hep birlikte hastanemize sahip çıkmak zorundayız ..
Bu vesile ile başta Baştabibimiz Dr. Öğrt. üyesi sayın Selçuk Sezikli olmak üzere, özellikle pandemi döneminde gösterdikleri üstün gayretleriyle tüm personelimize ayrı ayrı çok teşekkür ederim, ALLAH her zaman yardımcınız olsun.. Sağlık ve sıhhatli günler dileğiyle hoşça kalın..