reklam
reklam
38,0106 %0.08
41,7045 %0.03
3.650,90 % -1,61
77.901,50 %-6.761
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

DEPREM ve MERZİFON

YAYINLAMA:

17 Ağustos 1999, 7.4 depremi sonrasında ve 1996; 5.8 Merzifon depremi sonrasında Türkiye'de Amasya bölgesi ve Merzifon ilçemizde yaşayabileceğimiz depremler ile ilgili ne önlemler alındı..!!

Amasya il bütünü Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde olup il topraklarının tamamı birinci derece deprem bölgesi içinde yer almaktadır.. İl topraklarından Taşova ilçesinde güneybatı, kuzeybatı doğrultulu kırık fay hatları, Suluova, Merzifon ovaları arasında fay hattı, Ezinepazarı, Gediksaray doğrultulu, doğu güney, batı doğrultulu fay hatları geçmektedir..

Amasya ilini etkileyen fay hatları: Derinöz fayı 13 km, Taşova fayı 23 km, Suluova fayı 23 km, Geldingen fayı 13 km, Deliçay fayı 13 km, Yolpınar Suluova fayı 38 km, Mecitözü fayı 20 km olduğunu ve bu fay hatlarında 4 ila 7.0 şiddetinde bir deprem  gerçekleşebileceğini yetkililer ifade etmektedirler..

Bu şiddetle oluşacak depremlerin ise kuşkusuz, kentlerde ve köylerde , yerleşim yerlerinde ÇOK AĞIR HASAR verebilecek nitelikli yıkıcı depremler olacaktır diyor deprem uzmanları..

Amasya ve çevre il  ilçe ve köylerini tehdit eden deprem riskinin her geçen biraz daha büyüdüğünün, enerji birikmesinin ne kadar risk oluşturduğunun farkında mıyız?

Özellikle Merzifon’un hem taşan dağları, yani kuzeyinden ve Güneyinden geçen Balgöze, Oymaağaç, Çaybaşı köylerinin,  kız kayası hattında bulunan fay hatlarının ortasında kaldığını biliyor muyuz?

Sonuç olarak Merzifon’un deprem kuşağında olması neticesinde acaba ne gibi önlemler alınmıştır.. Gerek Kaymakamlık, gerek belediye, gerek sivil savunma, Akut vs olası bir depreme ne kadar hazırlıklıdır? Deprem yönetmeliğinden önce inşaat kalfalarının yaptığı binalar acaba ne kadar depremlere dayanıklıdır. Depremlere ne kadar hazırlıklıyız, ne gibi önlemler alınmış durumdayız, resmi kurum ve kuruluşlar, hastane, sağlık ocakları binaları depremlere ne kadar dayanıklı  acil toplanma  bölgeleri yeterli durumda mı ...

Bütün bu soruların cevaplarını  merak ediyoruz..

Felaketsiz günler dileğiyle sağlıkla kalınız.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *