reklam
reklam
38,0106 %0.08
41,7045 %0.03
3.650,90 % -1,61
77.901,50 %-6.761
AMASYA
00:00:00
Güneş vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara

MİLLİ YAS İLAN EDİLMELİ

YAYINLAMA:

Kastamonu,  Sinop, Bartın il ve  ilçelerinde yaşadığımız sel felaketleri belki de çağımızın, son yüzyılın yağış felaketleri oldu.. Gerçekten bir günde metre kareye 400 kg yağış düşmesi inanılır gibi gelmiyor.. Japonya 2012 Tohoki depreminde yaşadığımız tusunami görüntülerinin aynılarını, daha vahimlerini Bozkurt ve Ayancık ilçelerimizde gördük .

Özellikle Bozkurt ilçemizde hasar çok çok büyük, nerdeyse bir ilçenin yarısı gitmiş  durumda. Özellikle insan kaybımızın tahmin edilenlerin çok çok üstünde olduğu söyleniyor, daha yıkılan binaların enkazları duruyor, evlerin bodrum , giriş , birinci ve ikinci katları tamamen sular altında, henüz  bu evlerdeki durumlar nedir bilinmiyor. Enkaz altlarında,  tomrukların altlarında kimler var bilinmiyor.  Sel gelecek diye anons edilince herkes arabasını yüksek yerlere çıkarmaya koşuyor  ve çoğu vatandaşımız arabalarının içinde yakalanıyor, sele kapılıyorlar ve bu arabalar halen enkaz halinde, tamamen içleri çamur ve balçık dolu vaziyetteler. Abana sahili, bu çayın getirdiği tomruklar ile dolu ve sahil kıyıya vuran cesetler olduğu video kayıtlarında gözüküyor , tomrukların alt ve aralarında daha kaç insanımız kaldı henüz bir netlik yok..

Ezine çayının yatağı  normalde 400 metre eninde imiş, maalesef küçülte, küçülte elli metreye kadar çayın eni  daraltılarak düşürülmüş . Yıllardır söylenir doğa elli yılda da bir olsa, yüz yılda da bir kere olsa mutlaka kendinden alınan yeri yeniden bizlerden alacaktır..

Rantlar uğruna , gelişigüzel her yer  imara açılmamalı , tehlikeli bölgeler,  zemin etüdü , dere yatağı olup olmadığı mutlaka yapılmalıdır.. Yaşadığımız yerlerin zemini deprem konusunda ne kadar güvenli acaba??  özellikle Merzifon’un Kuruçay bölgesi dediğimiz bölge bir dere yatağıdır, kim  bilir elli yıl sonra yüz yıl sonra belki de yarın Gökoluk vadisine Muşruf deresine öyle bir yağmurun yağmayacağını...!!

SONUÇ OLARAK YAŞADIĞIMIZ AFET GERÇEKTEN YÜZ YILIN FACİASI GİBİ GÖRÜYORUM BEN.. AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ O BÖLGEMİZ, BENCE MİLLİ YAS İLAN EDİLMELİDİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. O BÖLGEDEKİ  VATANDAŞLARIMIZIN ACİL ÖNLEMLER İLE YARALARI SARILMASI LAZIM.. BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN, AMA KÜRESEL ISINMADAN DOLAYI, İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN DÜNYAMIZA VERDİĞİ ZARAR VE ETKİLERİNİ DAHA ÇOK YAŞAYACAĞIZ... AFETSİZ GÜNLER DİLEĞİYLE HOŞCA KALIN..

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *