GÜLE GÜLE 2019
Güle güle 2019 seni hiç yaşamış sayalım çünkü sende hiç huzur bulmadık,hoşgeldin 2020 inşallah sende barış,huzur mutluluk,sağlık ve refah buluruz.İnsanca yaşamayı buluruz.Sınırlarında barış olmuş insanların ölmediği bir dünya buluruz.
Bu günkü insanlara baktığımızda her şey var bolluk içinde yüzüyorlar. Fakat bebirli bir kesim asgari ücretli,emekli ise yüzleri asık gelen zamlarla 2020 yılıunda nasıl yaşayacağının hesabını yapıyor.
Eskiden daha doğrusu 45 yaş üzeri insanlar kadın ve erkekler küçük bir şeyle ufacık bir hediyeyle verilen bir selam ve merhaba deyişleriyle çok mutlu olurlardı, tebessüm eder gülücükler dağıtırlardı adeta, yoksuldular, kıt kanaat geçinirlerdi olanlarla yetinirler ve şükür ederler, aza kanaat getirirler olanlarla geçinmeye çalışırlardı.
Evlerinde olmayan herhangi bir şeyi komşulardan isterlerdi. Şeker yağ hatta köyde bile ödünç ekmek isterlerdi ertesi gün borçlarını iade ederlerdi. Çocuklar okul kıyafeti bulamaz kağıt kalem hatta kitap alamadan okullarına giderlerdi ve okullarında çok da başarı sağlarlardı netice itibariyle yok ve yoksulluk içinde geçinen bu insanlar hallerine şükür edip mutlu olarak geçinirlerdi. Suratları hep güler büyüğe saygı ve küçüğe sevgiyi asla ihmal etmezlerdi.
insanlar bir birlerinde kopmuş aralarına nifak tohumu girmiş, menfaat ve rant peşinde talan ve yalanla günlerini gün etmektedirler doyumsuz bir iştaha sahip olup her şeyi kendi egoları için tasarlıyor ve uygulamaya koyuyor bunda da başarılı oluyorlar, ama halen mutlu değiller yüzleri gülmüyor insanları küçümsüyor komşusunun selamını almıyor yada selam vermiyor hatta komşunu tanımadığı gibi onun hayrında şerrinde bulunmuyor.
Anneye babaya saygı unutuldu iyilik yapma gösteriş hale geldi meşhur olmak için kendi reklamlarını yapmaya şiar edinildiği ön plana çıktı. Bu gibi olanlara modern aydın hümanist dediler ve bu gibi düşünce çok değer kazanır hale geldi.
Oysa mutlu olmak, mutlu yaşamak ne çok yoksulluk ve nede çok zenginlik veya çok okumuşlukla değil, önce insan olmak olanlarla yetinmek insanları sevmek ve arada ki nifak tohumu eken aradan kaldırıp ahlaki ve etik değerlerle yaşamı yürütmek sevdiğini ALLAH için sevmek sevdiğini izhar etmek geçmişten ders alıp günü ve istikbali yaşamak daha doğru olsa gerek.
Tüm egolardan ne oldum delisinden sıyrılıp haline şükür ederek insanca ve hakkaniyet içinde yaşamak hakkına razı olmak başkasının hakkına tecavüz etmemek esas alınarak, mutlu olmanın yollarını aramak dahi iyi değil mi?
İşte bu dilek ve temennilerimle 2020 yılı insanlık alemine barış ve huzur bolluk ve bereket getirsin diyorum. Büyüklere saygının olduğu bir toplum diliyorum.