Amasya Valisi Mustafa Masatlı İl Özel İdaresi tarafından geçtiğimiz yıl kanalizasyon hattı ve asfalt yapımı hizmeti alarak, kiraz alım merkezi inşa edilen Aydınlık Köyü, yeni içme suyu hattı ile sulama suyu projesi tamamlanan Aydoğdu Köyü ve yeni içme suyu terfi hattı ve deposuna kavuşan Doğantepe Köyünü ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi.
Vali Mustafa Masatlı ziyaretlerde halkımızla sohbet ederek, şunları kaydetti: “İl Özel İdaremiz köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın altyapı, içme ve sulama suyu, yol ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek için özveriyle çalışmaktadır.
2021 yılı İl Özel İdaremiz açısından da oldukça verimli geçmiştir. Geçtiğimiz yıl içinde 20,60 Km Ham Yol, 49,16 km Yol Genişletme, 251,30 km Stabilize, 3.008,14 km Reglaj, 70.250 m² Kilit Parke, 1 adet Sanat Yapısı, 1.168,23 km Asfalt Yama, 35,70 km 1. Kat Asfalt Sathi Kaplama, 147,80 km 2. Kat Asfalt Sathi Kaplama çalışması yapılmıştır.
Ayrıca Özel İdare bütçesinden yaklaşık 2500 hektar alan sulamaya açılmıştır. Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı döneminde hayata geçirilen KÖYDES projesi ile köylerimizin yol, içme suyu, kanalizasyon hattı gibi altyapı ihtiyaçları giderilmiş ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın hayat standartları yükselmiştir.
Özel İdaremizin ve KÖYDES'in ilimizdeki yatırım tutarı da yaklaşık 93 milyon TL gibi rekor seviyede bir rakama ulaşmıştır. Şunu da ayrıca ifade etmek isterim ki bu büyük rakamlardaki yatırımları gerçekleştirmemize rağmen Özel İdaremizin borcu da bulunmamaktadır.
Yaptığımız bu çalışmaların köylerimize ve Amasya'mıza hayırlı olmasını temenni ediyor, bu hizmetlerin gerçekleşmesi için bizlere imkan sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye Amasya halkı adına teşekkürlerimi sunuyorum.”