reklam
reklam
38,1989 %0.24
43,9900 %1.09
4.189,40 % 2,76
88.034,62 %4.147
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM PLAKÇILIK MESLEĞİNİ 50 YILDIR DEVAM ETTİRİYOR

PLAKÇILIK MESLEĞİNİ 50 YILDIR DEVAM ETTİRİYOR

Suluova ilçesinde yaşayan 67 yaşındaki Ahmet Özer, müziğe ilgisinden dolayı bakkal dükkanını plakçıya çevirerek başladığı mesleğini 50 yıldır devam ettiriyor.

Özer, işine henüz çocuk yaşta, sevdiği müzikleri diğer insanların da dinlemesi için babasının bakkalında plak satarak başladı.

Babasının yurt dışında çalışmaya gitmesi üzerine 20 metrekarelik bakkal dükkanını kendisi çalıştırmaya başlayan Özer, dükkanı hayalini kurduğu plakçıya dönüştürdü.

Piyasa sürülmesinin ardından kaset satışına da başlayan Özer, şimdi adeta her biri nostalji olan albümleri meraklılarına satmayı sürdürüyor.

Sağlığı elverdiğince mesleğini yapmayı düşünen Özer'in en büyük hayali ise elinde bulunan plak ve kasetlerle bir müze oluşturmak.

- "DİJİTAL SİSTEM GİRDİ, ÇOĞU ŞEYİN DEĞERİ KAYBOLDU"

Özer, AA muhabirine, kasetçilik mesleğinin 2000 yılına kadar güzel olduğunu ancak teknolojinin gelişmesiyle geri planda kaldığını söyledi.

Şimdi elinde binlerce plak ve kaset olduğunu vurgulayan Özer, "İşimi çok severek yaptım ve 2 çocuğumu bu işle büyüttüm. Şimdiki halimden de memnunum." dedi.

Eskiden insanların müziğe ve kasetlere daha çok önem verdiğini anlatan Özer, "Ticari taksiler sanatçıların kasetlerinin çıkmasını heyecanla beklerdi, çünkü yolcularına istedikleri müziği dinletmek isterdi. Vatandaşlar kasetçalarlarını her yere götürürdü. Pikniğe, tarlaya giderken. Bu yüzden kasetler onlar için çok önemliydi." ifadesini kullandı.

İşini sevdiği için sürdürdüğünü, kimsede bulunmayan kasetlerin kendisinde olduğunu dile getiren Özer, şunları kaydetti:

"Eskiden her şeyin önemi vardı. Kimi Müslüm dinlerdi kimi Orhan kimi Ferdi ama değerliydi her şey. Şimdi dijital sistem girdi, çoğu şeyin değeri kayboldu. Ben mesleğimi severek yaptım, sevmesem bu zamana kadar dükkanımı açık tutmazdım. Bölgedeki illerde sadece ben sürdürüyorum bu işi. Müziği sevdiğim için bu işe girdim ve insanlara hizmet vermeye başladım, yaptığım iş benim için çok değerli."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *