reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
84.188,75 %-1.343
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM MERZİFON BEYAZA BÜRÜNDÜ

MERZİFON BEYAZA BÜRÜNDÜ

Merzifon'da etkili olan kar cadde ve sokakları beyaz örtüyle kapladı.
Kar yağışı özellikle çocukları sevindirirken, yağış nedeniyle ilçe merkezinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların, geçtiğimiz hafta sonu itibarıyla düşeceğini duyurmuştu. Merzifon için belirtilen kar yağışı ise Cuma günü sabah saatlerinden itibaren özellikle yüksek mevkilerde etkisini göstermeye başladı.
Kar, Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren etkili oldu. İlçe genelinde, havanın çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte, yer yer sis ve pus hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.
Yetkililer, köy yolları ile karayolu geçitlerinin yüksek kesimlerinde, yer yer kar birikintisi ve tipi oluşma riski sebebiyle, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 
Merzifon ve çevresinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredeceği belirtilirken, hava sıcaklığının ise eksi 2 derece olması tahmin ediliyor. Çarşamba günü ise soğuk ve kapalı bir hava ve hava sıcaklığı eksi 4 derecelerde olması bekleniyor. 
 
ÇOCUKLARIN KAR SEVİNCİ
 
Merzifon'u beyaza bürüyen kar, en çok çocukları sevindirdi. Kar yağışını eğlenceye çeviren çocuklar, kartopu oynayarak keyifli zaman geçirdi.  Kar yağışı Merzifonluların kar özlemini de bir nebze olsun giderdi.
Kar yağışına çok sevindiklerini söyleyen çocuklar, oyunlarına dahil olan anne ve babalarını kartopu yağmuruna tuttu.
 
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *