reklam
reklam
38,1989 %0.24
43,9900 %1.09
4.189,40 % 2,76
88.034,62 %4.147
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM MAKİNE PARKI GÜÇLENİYOR

MAKİNE PARKI GÜÇLENİYOR

Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, makine kullanımı sınırlı, işletme büyüklüğü ve sermaye yetersizliği nedeniyle makine satın alamayan işletmelerin yeni ve güncel teknolojiye sahip makine ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan Ortak Tarım Makineleri Parkına yeni bir 245 beygir gücüne sahip çok fonksiyonlu bir  traktör daha aldı.

Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan, “Birliğimiz bünyesinde oluşturduğu makina parkı ile bölgemizdeki üreticilere hizmet vermeye devam etmektedir. Halen makina parkımızda 48 adet farklı makina ve ekipman ve 22 farklı ataşman ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

Birliğimizin yatırım olanaklarının tarım makine ve ekipmanların artırılması yönünde kullanılmasının temel nedeni üreticilerimize dolaylı ekonomik destek verilmesi ile, üreticiler aleyhine her geçen gün artan girdi ve gelirler arasındaki farkın en aza indirilmesine katkı sağlamaktır.

Böylelikle üreticilerin hem yüksek maliyetli tarım makineleri satın alma mecburiyetinden kurtularak girdi maliyetlerini düşürebilmeleri, hem de en az yatırım maliyeti ile en yüksek fayda elde edilerek makinelerin doğru ve etkin kullanımı mümkün olabilecektir.

Amacımız ; Tarımsal alanda bölgemizdeki üye işletmelerimizin maliyetlerini düşürmek, makineleşmeye sermaye bağlamamalarını sağlamak, Ortak makine kullanma kültürünü geliştirmek,  Küçük aile işletmelerini korumak, Üreticilerimizin günümüzde yeni teknolojik makinelerden yararlanabilmesine  imkan sağlamaktır. Ayrıca, Birliğimiz bünyesinde oluşturulan Araç ve Makina Bakım ve Onarım Merkezinde tüm araç, makina ve ekipmanlarımızın periyodik bakımları ve onarımları personelimiz tarafından yapılarak, faaliyetlerin aksaksız olarak yürütülmesi sağlanmaktadır” dedi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *