reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.177,76 %-0.103
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM İBB’NİN YARDIM ELİ AMASYA VE TOKAT’A DA ULAŞTI

İBB’NİN YARDIM ELİ AMASYA VE TOKAT’A DA ULAŞTI

 

Anadolu’daki dezavantajlı ailelere desteğini sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Amasya ve Tokatlı çocuklara bağışlarla karşılanan 4 bin 500 bot ve mont gönderdi. Başkan İmamoğlu’nun çocuklara gönderdiği yardımları İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yavuz Saltık öncülüğündeki ekip her iki kentteki ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken, STK ve muhtarlıklara da ziyaretler gerçekleştirdi.

İBB ekibinin Amasya ve Tokat programına CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi ile CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz de eşlik etti.

İKİ GÜNDE 4 BİN 500 BOT VE MONT DAĞITILDI

Sosyal desteği lütuf olmaktan çıkararak hak olarak gören bir anlayışla 16 milyon İstanbulluya hizmet üreten Başkan Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu’daki dar gelirli ailelerin çocuklarına da destek oluyor. Bağışlarla karşılanan bot ve montları Amasya’da 2 bin 200, Tokat’ta ise 2 bin 300 dezavantajlı ailenin çocuğuna gönderen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, soğuk kış günlerinde hem kalpleri hem de yuvaları ısıttı. Başkan İmamoğlu'nun çocuklara armağanı olan bot ve montlar ailelerle çocukları mutlu ederken, bağışçıların destekleri de alan elin veren eli görmediği dayanışma hareketini İstanbul’dan Anadolu'ya taşıdı.

STK’LAR VE MUHTARLIKLAR ZİYARET EDİLDİ

Amasya ve Çorum’da bot ve mont ulaştırılan çocukların yanı sıra her iki kentte STK ve muhtarlıkları da ziyaret eden Yavuz Saltık öncülüğündeki İBB ekibi, dayanışma ağını Anadolu’da yaşattı. Ziyaret kapsamında Merzifon Belediyesi, Amasya Kadın Kriket Takımı, Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Amasya ili Merzifon ilçesinde Bahçelievler ve Suluova İlçesinde Uzunoba muhtarlıkları ziyaret edildi.

SALTIK, "YÖNETİM ANLAYIŞIMIZDA DEZAVANTAJLI İNSANLARI KADERİNE TERK ETMEK YOK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Amasya ve Tokat’taki çocuklara gönderdiği bot ve montların kalpleri ısıttığına dikkat çekerek yapılan yardımları ülkedeki derin yoksulluk üzerinden değerlendiren İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yavuz Saltık, “Derin yoksulluk sadece hizmet ürettiğimiz İstanbul’da değil Türkiye’de de çok arttı, yoksulluğun tanımı değişti. Pandeminin tetiklediği dövizdeki dalgalanmanın ve ekonomik istikrarsızlığın daha da derinleştiği ülkemizde eskiden işi olmayan, geliri olmayan insanlara yoksul derdik. Şimdi işi var, geliri var ama geçinemiyor, çocuklarına soğuktan korunması için kıyafet dahi alamıyor. Bu gerçeklik de bizi gerçekten üzüyor. Bu nedenle Amasya’da 2 bin 200 Tokat’ta ise 2 bin 300 dar gelirli ailenin çocuklarına Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun armağan ettiği bot ve montları ulaştırdık. Çünkü bizim yönetim anlayışımızda dezavantajlı insanları kaderine terk etmek yok. Bu nedenle ihtiyacı olanın yanında olmayı yalnızca İstanbul’da değil Anadolu’da da sürdürmeye devam edeceğiz. Kapsayıcı, siyaset üstü ve toplumsal dayanışmaya odaklanan bir anlayıştan hareketle, dezavantajlı vatandaşlarımız için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Eşit haklara ulaşamayan vatandaşlarımıza umut olmak bizim için mutluluk verici." diye konuştu.

SEVİNDİ, “ÇOCUKLARIN MUTLULUKLARINA ORTAK OLDUK”

Amasya’nın tüm ilçelerindeki 2 bin 200 çocuğa ulaştırılan bot ve montlarla ilgili konuşan CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, “İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun bu şehrin çocuklarına armağanı olan bot ve montları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Amasya’da zor geçen kış mevsiminde çocuklara ulaştırdığımız bot ve montlar hem çocuklarımızı hem ailelerini mutlu etti. Bizler de onların mutluluklarına ortak olduk. Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na Amasya’ya olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

KURTGÖZ, “YARDIMLAR KALPLERİ ISITTI”

CHP Tokat İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz, Tokat’ta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çocuklara armağan ettiği yardımların kentte ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaştırılmasıyla ilgili konuştu. Gelen yardımların kalpleri ısıttığını söyleyen Kurtgöz, “Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yoksulluğun giderek arttığı ülkemizde çocuklarına kışlık kıyafet alamayan ailelerimize destek olduğu için teşekkür ederim. Gelen yardımlar kalpleri ısıttı. Hem aileler, hem çocuklar hem de bizler çok mutlu olduk.” ifadelerini kullandı.

DAĞITIM YAPAN EKİPTE ŞU İSİMLER YER ALDI

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Yavuz Saltık öncülüğündeki dağıtım ekibinde ekipte; CHP Parti Meclisi Üyesi Sevgi Kılıç, Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Demircan, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Şahin, CHP Kartal Belediye Meclis Üyesi Aysel Yücel, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Bilal Ermiş, Amasya Dernekler Federasyonu Başkanı Turan Sayar, Esenyurt Ardıçlı Muhtarı Mustafa Kalem , Ataşehir Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır ve Kadıköy Sahrayı Cedit Mahallesi Muhtarı Seval Özkan yer aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *