Hamamözü’nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yıl dönümü çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Kaymakam Büşra Erdoğan ilk olarak şehit yakınlarını ziyaret ederek şehitlerin emaneti ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını ifade etti. Kaymakam Büşra Erdoğan sonrasında Belediye Başkanı Cihan Demir ve ilçe protokolü ile birlikte şehitlerin kabirlerini ziyaret etti. Ziyarette şehitlerin kabri başında Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi.
İlçe Meydanı’ndan İlçe Emniyet Amirliği’ne kadar ilçe protokolü ve vatandaşların katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü yürüyüşü düzenlendi.
İlçe Meydanı’nda hazırlanan anma programı ise Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kaymakam Büşra Erdoğan ve Belediye Başkanı Cihan Demir'in günün anlam ve önemine dair birer konuşma yaptığı anma programı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. İlahiler söylenerek şiirler ve kompozisyonların okunduğu program saat 00.13’te tüm camilerde sala okunması ile sona erdi.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
*
Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *