reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
85.177,76 %-0.103
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Parçalı az bulutlu
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM DAVLARIMIZ KISA SÜREDE SONUÇLANMAYA BAŞLADI

DAVLARIMIZ KISA SÜREDE SONUÇLANMAYA BAŞLADI

Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, süresiz sözleşmelilerin kadroya geçişiyle ilgili açtıkları davaların kısa sürede sonuçlanmaya başladığını söyledi.

Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, konuya ilişkin yaptığı basın açıklamasının devamında; “Diyarbakır ve Siirt’te geçtiğimiz Kasım ve Aralık ayında açılan davalarda kadroya geçiş yönünde emsal kararlar alınmaya devam ediyor.

Üyelerinin haklarını her platformda savunan Diyanet-Sen’in takip ettiği kadro davalarında birçok ilde emsal kararlar alınmaya devam ediyor. Söz konusu davalarla ilgili farklı illerden farklı sürelerde sonuçlar geliyordu. Kararların kadroya geçiş yönünde emsal teşkil etmesi sebebi ile son açılan davalar 45 gün gibi kısa sürede olumlu olarak sonuçlandı.

Bunun son örneklerinden, Diyarbakır’da Aralık ayı içerisinde açılan bir dava ile Siirt’te Kasım ayının sonunda açılan bir davada Ocak ayı içerisinde kararlar verilmiştir.

Konu ile ilgili Hukuk Müşavirimiz Av. Hacı Muharrem Mankır “İdare Mahkemelerinin vermiş olduğu kararların, ilgili idarelerce 30 gün içerisinde uygulanması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu kapsamda kararların bu kadar kısa sürede ve kabul yönünde verilmesi de hak kayıplarını engellemek adına umut vericidir. Üyelerin hak kaybına uğramaması için Hukuk Müşavirliğimiz ile iletişime geçmesi uygun olacaktır. ” Açıklamasında bulundu” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *