reklam
reklam
38,2552 %0.34
43,8333 %0.15
4.076,87 % 0,33
84.522,38 %-0.419
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Cuma: Kahraman Gazilerimizin Hatırlanması ve Hatırlatılması Hepimizin Milli Görevidir

Cuma: Kahraman Gazilerimizin Hatırlanması ve Hatırlatılması Hepimizin Milli Görevidir

Haberleri

Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Merzifon Şehit Aileleri ve Harp Malülü Gaziler Derneği Başkanı Erol Cuma yaptı.
Şehit Aileleri ve Harp Malulü Gaziler Derneği Başkanı Erol Cuma yaptığı konuşmada, “Milli ve manevi değerlerine bağlılığını güçlü bir şekilde geçmişten günümüze kadar taşıyan Türk Milleti, vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna, en zor şartlar altında dahi yılmadan mücadele vererek tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamıştır” dedi.
Başkan Erol Cuma konuşmasında, “Milletimizın canından kıymetli bildiği bu kutsal topraklar, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin fedakârca çabaları neticesinde asla düşmana çiğnetilmeyerek vatan kılınmış, ay yıldızlı bayrak, yine onlar sayesinde bu mukaddes vatan üzerinde özgürce ve gururla dalgalanmıştır Bizler bugün, şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde hür bir millet olarak varlığımızı sürdürüyor ve bu vatan topraklan üzerinde onlardan aldığımız güç ve ilhamla, birlik ve bütünlük içinde geleceğe güvenle bakıyoruz. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin gösterdikleri bu cesaret ve fedakârlık onları milletimizin gönlünde ilelebet minnet ve şükranla yaşatmaktadır. Bu minnet ve şükran duyguları içinde, bugün de aynı azim ve kararlılıkla milletimizin huzur ve güvenliği için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerimizi, bu uğurda şehitlik ve gazilik mertebesine erişmiş kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz” diye konuştu.
Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin, içeriden ve dışarıdan hain saldırılara hedef olduğunu söyleyen Merzifon Şehit Aileleri ve Harp Malulü Gaziler Derneği Başkanı Erol Cuma, “Dün olduğu gibi bugün de ülkemiz, içeriden ve dışarıdan hain saldırılara hedef olmaktadır. Fakat bilinmelidir ki, bu ülkeyi birlik, beraberlik ve kardeşlik bağlarıyla kuran yüce Türk milleti bugün de bu değerlerine en güçlü şekilde sahip çıkarak Vatanına gelecek her saldırıyı kahraman güvenlik güçlerinin mücadelesi ve Milletin vakur duruşu ile bertaraf edecek güç ve kararlılıktadır Bu bağlamda ecdadımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, demokrasiden, hukuktan ve özgürlüklerden taviz vermeksizin daha da güçlendirmek için elbirliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Şehit ve gazilerimizin bize emanet bıraktığı bu mukaddes vatana ve şan ve şerefle dalgalanan bayrağımıza sahip çıkarak, devraldığımız yerden daha yukarılara çıkarmak en önemli görevimizdir” şeklinde konuştu.
Başkan Erol Cuma konuşmasının devamında; “Vatanımızın birliğini korumak, dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla; mücadele veren kahraman gazilerimizin ve ortaya koyduğu fedakârlıklarının, her fırsatta hatırlanması ve hatırlatılması hepimizin milli bir görevidir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gazilerimizin taşıdıkları şerefe layık olarak hayatlarını sürdürmeleri, sahip oldukları imkân ve şartların daha da iyileştirilmesi konusunda devletimiz ve kadirşinas milletimiz üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmaya devam edecektir. Bu inançla, istiklal mücadelesinde gösterdiği üstün başarılara istinaden Büyük Önder Mustafa Kemal'e 'Mareşal' rütbesi ile 'Gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünde, tarihimize yön veren bütün kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve şükranla yad ediyor, bütün gazilerimizin Gaziler Günü'nü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için toprağa düşmüş Şehitlerimizin ebediyete intikal etmiş olan ve hayatta olup bizi burada onurlandıran kahraman gazilerimizin huzurunda saygıyla eğilerek şükranlarımı sunuyorum. Bizi önemli günde yalnız bırakmayan Merzifon halkımıza da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: Nurettin Değirmenci
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *