reklam
reklam
38,1780 %0.33
43,7710 %0.26
4.074,35 % 0,27
84.620,00 %-0.868
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM BU ÜLKE ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZİN BİZLERE EMANETİDİR

BU ÜLKE ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZİN BİZLERE EMANETİDİR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Merzifon Şube Başkanı Recep İğci, Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimizin, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saydığını, bu fedakârlığın karşılığında girdiği her mücadeleden zaferle çıktığını söyleyen TEMAD Merzifon Şube Başkanı Recep İğci, “Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız” dedi.

İğci, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yaptığı basın açıklamasının devamında; “Ülkemizin her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz, milletimizin medarı iftiharı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir.

 Gazilerimiz ve aziz şehitlerimizin yakınlarının milletimize verilmiş en kıymetli emanetler olduğunu ifade etmek istiyorum.

Bu ülke şehitlerimiz ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Bize düşen görev ise milletimizin bekası için şehitlik ve gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip olan nesiller yetiştirmekle mümkündür. Bunun için geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, Malazgirt’te, Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Güneydoğu Anadolu bölgemizde 30 yılı aşkın bir süredir terör örgütlerine karşı verilen mücadeleyi iyi anlatmalı, bu aziz vatan uğrunda gösterilen fedakârlığı öğretmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanımız için canlarını hiç düşünmeden feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilik mertebesi ile şereflenmiş gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *