Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, “20 Mahalleye 20 Fidan” projesini sürdürüyor. Proje kapsamında, Hacıhasan Mahallesi’ne gidilerek, mahalle muhtarı Necdet Gövsulu’ya çam fidanı hediye edildi. Fidan, toprakla buluşturuldu. Bu anlamlı uygulama, hem doğayla bütünleşmenin hem de Merzifon’un kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmanın önemini gözler önüne seriyor.
“20 Mahalleye 20 Fidan” projesi, Merzifon’un çeşitli mahallelerine fidan dikerek, hem yeşil alanların artırılmasını hem de toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesini hedefliyor. Proje kapsamında her mahalleye özel bir fidan dağıtılırken, dikilen fidanların zamanla büyümesiyle, şehirdeki doğal mirasın ve kültürel köklerin derinleşmesi amaçlanıyor. Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Koçak, projeye verdiği değeri ve önemini şu ifadelerle dile getirdi: "Merzifon Gençleri Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak başlattığımız ‘20 Mahalleye 20 Fidan’ etkinliğimizin 7. durağı olan Hacıhasan Mahallesi’nde, Mahalle Muhtarımız Sayın Necdet Gövsulu ile birlikte çam fidanımızı toprakla buluşturduk. Hacıhasan Mahallesi, ismiyle bile köklü bir tarihin, bir medeniyetin ve kültürümüzün ruhunu yansıtan mahallelerimizden biridir. Bizler de bugün burada bir fidan dikerek, sadece doğaya değil, bu toprakların hafızasına da bir iz bırakıyoruz."
Hacıhasan Mahallesi, adından da anlaşılacağı gibi köklü bir geçmişe sahip. Mahalle, Anadolu’nun medeniyetlere ev sahipliği yapmış topraklarını temsil ediyor. Mustafa Koçak, dikilen her fidanın bir sembol olduğunu belirterek, "Bu fidan büyüdükçe, Merzifon’un kültürel ve doğal mirası daha da güçlenecek. Onun kökleri derinlere indikçe, bizler de bu topraklara olan sadakatimizi daha da pekiştireceğiz" ifadeleriyle, projeye duyulan inancı ve vatan sevgisini vurguladı.
Proje, Merzifon’un yalnızca doğal güzelliklerini artırmakla kalmıyor; aynı zamanda mahalle sakinlerini, kültürel değerlerini hatırlatıyor ve gelecek nesillere aktarılması gereken önemli bir miras niteliği taşıyor. Anadolu topraklarında emeğin, alın terinin ve ortak yaşamın simgesi olan fidanlar, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.
Proje, toplumun farklı kesimlerinden insanların bir araya gelmesini sağlıyor. Mahalle muhtarı Necdet Gövsulu’nun da katılımıyla gerçekleştirilen fidan dikimi töreni, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları arasında güçlü bir dayanışma örneği oluşturdu. Mustafa Koçak, "Tarihimizi yaşatan, kültürüne sahip çıkan ve geleceğe değer katan bir Merzifon için çalışmaya devam edeceğiz" diyerek, projenin sürdürülebilirliğine ve toplumsal katkısına dikkat çekti.
Merzifon Gençleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin “20 Mahalleye 20 Fidan” projesi, Hacıhasan Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikimi ile anlamlı bir adım daha attı. Bu tür projeler, şehrin doğal ve kültürel mirasının korunmasının yanı sıra, toplumsal dayanışmayı ve ortak yaşam bilincini pekiştiriyor. Projenin gelecek dönemlerde de farklı mahallelerde sürdürüleceği ve Merzifon’un yeşeren yüzünü daha da güzelleştireceği umut ediliyor.