reklam
reklam
38,1018 %0.05
43,6577 %-0.04
4.065,49 % 0,05
84.979,99 %0.576
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Açık
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM BAŞKAN KARGI, TKB MECLİS TOPLANTISINA KATILDI

BAŞKAN KARGI, TKB MECLİS TOPLANTISINA KATILDI

ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtımın işbirliği, Tarihi Kentler Birliğinin desteği ile gerçekleştirilen YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı, bu yıl 22-24 Eylül tarihleri arasında “Kırsal Miras ve Kent İlişkisi” başlığıyla düzenlendi. Programa Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’da katıldı.

Tarihi Kentler Birliği (TKB) İstanbul Buluşması ile eşzamanlı olarak yapılan olan Fuar kapsamında TKB Meclis Olağan 2. Toplantısı ile TKB Koruma Özendirme Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi de izlenebiliyor.

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı’nın da açılışına katıldığı fuar bu yıl geniş bir etkinlik yelpazesine sahip. Kırsal mirasın ayrıntılı olarak ele alındığı fuarda kent ve kır ilişkisi, kırsal alanda insan etkisinin olası sonuçları ile doğayla uyumlu yerleşim alanlarının tabi olduğu zorunluluklar, hem kent hem de kır yaşamının başlıca sorunları, doğal miras alanları konuşuldu.

Kültür mirasını oluşturan eski ve yakın dönem mimari ve kültürel eserlerin korunması, restorasyonu, işlevlendirilmesi ve geleceğe aktarılması için çalışmalar yapan tüm yatırımcı, projeci ve üretici unsurları “koruma ve restorasyon sektörü” olarak biraraya getiren YAPEX Fuarı bünyesinde kırsal miras başlığı daha önce de farklı açılardan ele alınmıştı. Yerel zenginliklerin ve işbirliklerinin de sivil oluşumlar ve belediyeler tarafından tekrar değerlendirildiği ve projelendirildiği süreçte düzenlenen fuar programında; TKB üyesi kentlerin temsilcilerinin ve ÇEKÜL uzmanlarının katıldığı “Kırsal Miras ve Kent İlişkisi Paneli”, “Anadolu’nun Yerel Tohumları Buluşması”, “Geleneksel Sanatlar ve Yayınlar Müzayedesi”, ekoköy örneklerinin inceleneceği söyleşiler, müzik dinletileri yer alıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *