reklam
reklam
38,2594 %0.11
43,7238 %-0.82
4.159,68 % -1,18
91.283,06 %4.694
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler SAĞLIK Amasya’da Ebelere “Normal Doğum” Eğitimi!

Amasya’da Ebelere “Normal Doğum” Eğitimi!

Amasya’da ebelik mesleğine verilen değer, “Doğal Olan Normal Doğum” temalı bu eğitimle bir kez daha gözler önüne serildi. Detaylar ve devam edecek eğitim programları haberimizde...

Haberleri

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı tarafından organize edilen “Doğal Olan Normal Doğum” temalı eğitim programı, il genelindeki hastanelerde görev yapan ebelere yönelik olarak gerçekleştirildi. Ebeliğin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen bu özel eğitim, Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyelerinin katkılarıyla Amasya’da bir ilki temsil etti.

Amasya’da kadın sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi ve doğum süreçlerinde normal doğumun teşvik edilmesi amacıyla hayata geçirilen bu program, sağlık personelinin mesleki bilgi ve becerilerini güçlendirmeye odaklandı.


 

Amasya’da Ebelere “Normal Doğum” Eğitimi! 1

Ebeliğe Akademik Destek: Eğitim Üniversite İş Birliğiyle Verildi

Eğitim programı kapsamında Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü öğretim üyeleri, katılımcı ebelere hem teorik hem de pratik bilgiler sundu. Doğum fizyolojisi, normal doğum sürecinin yönetimi, doğumda anneye yaklaşım, doğum sonrası anne ve bebek bakımı gibi konular detaylı şekilde ele alındı.

Programın temel amacı, ebelere doğum sürecinde daha bilinçli, güvenli ve destekleyici bir hizmet sunma konusunda rehberlik etmek. Katılımcıların sorularının yanıtlandığı ve deneyim paylaşımlarının yapıldığı eğitim, yoğun ilgi gördü.
 

1 / 4
Amasya’da Ebelere “Normal Doğum” Eğitimi! 2

Belge Takdimi Törenle Gerçekleşti

Eğitimin sonunda katılımcı ebelere sertifikaları, Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ve Amasya Üniversitesi Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Duygu Murat Öztürk tarafından takdim edildi. Belge takdim töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, doğum hizmetlerinde ebelik mesleğinin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı: “Ebelik sadece bir meslek değil, aynı zamanda kadına destek olan, onu güçlendiren kutsal bir görevdir.

Normal doğumun yaygınlaştırılması için ebelere büyük sorumluluk düşüyor. Bu eğitimlerle hem bilgi düzeyini artırmayı hem de mesleki motivasyonu desteklemeyi amaçlıyoruz.”
 

2 / 4
Amasya’da Ebelere “Normal Doğum” Eğitimi! 3

Normal Doğuma Yönelik Farkındalık Artıyor

Amasya İl Sağlık Müdürlüğü, önümüzdeki süreçte ebelere yönelik benzer eğitimlerin farklı gruplar halinde devam edeceğini belirtti. Türkiye genelinde sezaryen oranlarını azaltmak, anne ve bebek sağlığını korumak ve doğal doğum sürecini teşvik etmek adına yapılan bu tür çalışmaların uzun vadeli etkilerinin büyük olacağı ifade edildi.
 

3 / 4
Amasya’da Ebelere “Normal Doğum” Eğitimi! 4

Ayrıca normal doğumun anne ve bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin vurgulandığı bu eğitim, ebelik mesleğinin hem bilimsel hem de insani yönünü pekiştiren nitelikte oldu.
 

4 / 4
KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *