Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 105. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Merzifon'da düzenlenen törenle kutlanmaya başladı. Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, resmi ve sivil katılım dikkat çekti.

Tören, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından katılımcılar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu.

Programa Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, daire ve kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla alana gelen katılımcılar, 23 Nisan’ın anlam ve önemine uygun bir atmosferde töreni takip etti.

23 Nisan kutlamaları, sabah saatlerinde gerçekleştirilen resmi törenin ardından Kapalı Spor Salonu'nda devam etti. Burada öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler ve müzik performanslarıyla bayram coşkusu tüm Merzifon'da hissedildi.
