reklam
reklam
38,4236 %0.21
43,7466 %-0.12
4.057,33 % -1,75
95.069,24 %2.501
AMASYA
00:00:00
Akşam vaktine kalan
Amasya
Kapalı
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Galeriler EĞİTİM Amasya Üniversitesi’nde 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Coşkuyla Başladı

Amasya Üniversitesi’nde 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Coşkuyla Başladı

Amasya Üniversitesi'nin geleneksel şenlikleri başladı! 25 gün sürecek etkinliklerde bilimden sanata, spordan eğlenceye her alanda dopdolu bir program var.

Haberleri

Amasya Üniversitesi, bu yıl 16’ncısını düzenlediği Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri’ne coşkulu bir açılışla start verdi. 22 Nisan – 16 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek olan şenlikler, öğrenciler başta olmak üzere akademik ve idari personeli, mezunları ve emeklileri bir araya getirecek. Baharın enerjisiyle hazırlanan program; konserlerden spor müsabakalarına, panellerden halk oyunlarına kadar pek çok etkinliği kapsıyor.

Amasya Üniversitesi’nde 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Coşkuyla Başladı 1

Açılış programına Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Kurt ve Prof. Dr. Hakan Yalçın, Genel Sekreter Osman Akbaş, akademik-idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

1 / 5
Amasya Üniversitesi’nde 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Coşkuyla Başladı 2

Şenliklerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bu yılki organizasyonun geçen yıllara göre çok daha büyük ve kapsayıcı olduğunu vurguladı. Turabi konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz spor şenliğimizde 55 takımda 811 sporcumuz kıyasıya mücadele etmişti. Bu yıl ise 58 takım ve 900 sporcumuzla yine büyük bir heyecana ve centilmence rekabete tanık olacağız. Futbol, voleybol ve basketbol gibi takım oyunlarının yanı sıra, masa tenisi, kort tenisi, satranç, dart ve geleneksel okçuluk gibi bireysel branşlarda da katılım oldukça yoğun olacak.”

2 / 5
Amasya Üniversitesi’nde 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Coşkuyla Başladı 3

Rektör Turabi ayrıca, üniversite bünyesindeki 89 aktif öğrenci kulübünde yaklaşık 10 bin öğrencinin faaliyet gösterdiğini belirtti. Yıl boyunca gerçekleştirilen yüzlerce etkinliğin üniversitenin sosyal yaşamına büyük katkı sunduğunu ifade ederek, “Bu güzel organizasyonun hayırlı olmasını diliyor; tüm öğrencilerimize keyifli, verimli ve coşku dolu bir bahar şenlik süreci temenni ediyorum.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından ilk spor müsabakasının sembolik başlama vuruşunu Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yaptı. Müsabakanın ardından kampüs alanında açılan öğrenci kulüpleri stantları gezildi, ziyaretçiler çeşitli etkinliklere katılım sağladı.

3 / 5
Amasya Üniversitesi’nde 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Coşkuyla Başladı 4

Şenlikler kapsamında bu yıl toplam 13 konser etkinliği de planlanıyor. Akşam saatlerinde kampüste festival havası estirecek olan konserler, öğrencilere müzik dolu anlar yaşatacak. Ayrıca çeşitli panel ve konferanslarla bilimsel paylaşımlara da zemin hazırlanacak.
Amasya Üniversitesi’nin geleneksel hale gelen bu kapsamlı organizasyonu, hem sosyal bütünlüğü güçlendiriyor hem de öğrencilerin yıl boyunca edindikleri deneyimleri paylaşmalarına olanak tanıyor.

4 / 5
Amasya Üniversitesi’nde 16. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri Coşkuyla Başladı 5
5 / 5
KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *