Merzifon'da altyapı çalışmaları tamamlanan e-sınav merkezi faaliyete girdi.
Merzifon'a kazandırılan e-sınav merkezindeki ilk e-sınav uygulaması, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat başkanlığında dün gerçekleştirildi. Bu sayede Amasya merkeze gitmek zorunda olan adaylar bundan sonra sınavlarına Merzifon'da girebilecekler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yozgat, "Bakanlığımız, gelişen teknolojiyi halkımıza açmıştır. Özellikle, sınavlarda da e-sınav sistemine geçerek bir ilke imza atmıştır. Bu sınav, her şeyden önce çok hızlı ve sınav evrakı basılmasına gerek kalmıyor. Böylece, evraklarının sevkiyat sürecini ortadan kaldırmış ve maliyeti de düşmüş oluyor. Aynı zamanda çok çevreci bir sınav olarak da nitelendirebiliriz" dedi.
Yozgat, "Merkezde şimdilik motorlu taşıt sürücüleri kursu sınavları, ustalık-kalfalık teorik sınavları, amatör telsizcilik sınavları yapılacak olup ilerleyen zamanda açık lise ve açık ortaokul sınavları da yapılacaktır. Merkezde hafta içi 18.00'den sonra, hafta sonları ise gün boyunca e-sınavlar gerçekleştirilebilecek. Merkezde, eğitim salonu, bekleme salonu, idari büro, bay, bayan ve engelli tuvaletleri bulunuyor. Adaylar sınav sonuçlarını http://esinav.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek” dedi.