reklam
reklam
37,9713 %-0.05
41,0574 %-0.27
3.808,38 % 1,07
83.297,98 %1.218
AMASYA
00:00:00
Yatsı vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Eğitim Bir TÜBİTAK Proje Başarısı Daha

Bir TÜBİTAK Proje Başarısı Daha

249
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Koçak’ın yürütücü olarak görev aldığı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Koçak’ın yürütücü olarak görev aldığı TÜBİTAK 3501-Kariyer Geliştirme Programı kapsamındaki 750 bin TL bütçeli 123Z836 numaralı ve “Dihidro-1,2,4,5-tetrazin ve Dihidropiridazinlerin Çevre Dostu Trikloroizosiyanürik Asit (TCCA) ile Yükseltgenmesi” başlıklı kariyer projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı ve Amasya Üniversitesi’nde yürütülmesi uygun bulundu.
“Dihidro-1,2,4,5-tetrazin ve Dihidropiridazinlerin Çevre Dostu Trikloroizosiyanürik Asit (TCCA) ile Yükseltgenmesi” başlıklı kariyer projesi ile ilgili açıklama yapan proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Koçak, “Proje kapsamında; doğal ürün, ilaç kimyası, biyoortogonal kimya, koordinasyon kimyası, materyal kimyası vb. birçok kimya alanında önemli yere sahip ve onlarca türevi ticari olarak satılan değerli bileşikler olan tetrazinlerin ve piridazinlerin sentez basamaklarından biri olan yükseltgenme basamağı için (I) ılıman (II) güvenli (III) çevreci (IV) metal içermeyen (V) yüksek atom ekonomili (VI) kısa reaksiyon süreli (VII) ucuz (VIII) yüksek verimli (IX) basit izolasyonlu ve (X) sanayi üretim potansiyeli yüksek olan yeni bir yöntem geliştirilecek. Projenin tamamlanması halinde DDQ, PIDA, MnO2, CrO3 ve NO gazı gibi toksit, çevreye zarar veren, ağır metal içeren ve pahalı olan yöntemlere alternatif güçlü bir yöntem literatüre kazandırılmış olacak” ifadelerini kullandı.
Proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Ramazan Koçak başta olmak üzere projede yer alan ekibi tebrik eden Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, bilimsel araştırma ve faaliyetlere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *