Kariyer Spor Kültür ve Sanat Kulübü kurucularından Recep Can ve milli sporcu Ömer Doğukan Öztürk gazetemize kulüp faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.
Avrupa ikincisi milli sporcu Ömer Doğukan Öztürk, sporla tanıştığı günden itibaren birlikte yarışmalara katıldığı arkadaşı Recep Can ile hayalleri olan Kariyer Spor Kulübünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Kulüplerinde uzman öğretmen eşliğinde eğitim sağladıkları kurslar hakkında bilgi aldığımız Ömer Doğukan Öztürk, “Çocukluğumuzdan beri bir spor salonu açalım hem beraber çalışalım hem de çocukları yetiştirelim diyorduk. Özellikle pandeminin etkisiyle insanları sosyal medyaya, telefonlara, bilgisayarlara olan samimiyetini azaltmak için hayalimizi gerçekleştirmeye karar verdik. Spor Kulübü açmamızdaki amaçlarımızdan bir tanesi insanları pandeminin etkisinden olabildiğince erken bir şekilde uzaklaştırmak ve sosyalleştirmek. Nasıl iyi bir ebeveyn ya da nasıl iyi bir genç olarak yetiştirilir bunların eğitimini vermek istiyoruz. Kulübümüzde, milli sporcu eşliğinde Taekwondo ve Yakın Savunma, Jimnastik, Zumba, Zumba Kids, Dans, Pilates, Satranç, Zekâ Oyunları, Gitar, Saz, Piyano ve Keman kurslarını uzman öğretmen kadromuz ile sağlamaktayız. Kayıtlarımız açılalı 1 ay oldu. Şu an aktif olarak 45 tane, kayıtlı olup kursu henüz açılmayanlarla beraber 60 tane öğrencimiz var. Tekvando ve jimnastik kurslarımız şu an aktif olarak devam ediyor. Müzik derslerimiz özel olarak verildiği için şu an da aktif diyebiliriz. Diğer derslerimizde de şu an ön kayıt aşamasındayız. Sayılarımız yeterli olunca onları da çoğaltacağız.” dedi.
Kurs ücretlerinin saatlik değil, aylık olarak alındığından bahseden Öztürk, “Jimnastik dersimiz ufak yaş gruplarına hitap ediyor. Ufak yaş gruplarında bir saati aşan antrenmanlar da çocuk halsizleşiyor. Akşam eve gittiği zaman ertesi gün hamlamalar yaşayabiliyor bundan dolayı jimnastik derslerimiz haftada 2 gün 1 saat şeklinde oluyor. Tekvando derslerimiz biraz daha fiziki hareketliliğe yönelik olduğundan dolayı biraz daha aktif ve fazla, haftada 2 gün1 buçuk saat olarak veriyoruz. Haftada 2 günden ayda 8 ders olarak jimnastik dersimiz 8 saat, tekvando dersimiz 12 saat oluyor. Müzik derslerimizde 45-50 dakika maksimum 1 saat civarında sürüyor. Satranç derslerimizde yine aynı şekilde haftada 2 gün 1 saat şeklinde sürüyor. Diğer kurslarımızda bunlara benzer haftada 2 gün 1 saat 1 buçuk saat arasında gidip geliyor. Müzik olarak keman, gitar, saz, bağlama ve piyano derslerimiz mevcut. Bu derslerimiz normal piyasada saatlik özel ders ücretleri 100-150 civarındaydı. Bizde bunu nasıl daha uygun hale getirebiliriz diye düşündüğümüz de aylık bazda ücret alımı yaptığımız zaman fiyatı daha da uyguna düşürebildiğimizi gördük. Aylık bazda 350 TL, yani ders başı 87,5 TL’ye denk geliyor. Haftada 1 gün, ayda 4 defa oluyor. Müzik derslerimiz de aylık 350 TL civarı bir ödemesi oluyor. Tekvando, jimnastik derslerimizde fiyatımız 170 TL, yine onu da uygun tutmaya çalıştık. Fiyatının uygun gelmeyenler için de şu şekilde açıklayabilirim. Derste 2 eğitmen çalışıyor. 2 eğitmen olduğu için yaş grubuna özel olarak hitap edebiliyorlar ve yoğunluğu da ona göre bireysel ilgilenmelerden yararlanabiliyorlar. Ondan dolayı haftada 2 günden 1 buçuk saatlik derslerimize aylık 170 TL verilmektedir.” dedi.
Yaptıkları girişimin kolay olmadığından ama genç yaştaki girişimcilerin bunu deneyimlemesi gerektiğinden söz eden Öztürk, “Merzifon’daki spor, aktif faaliyetleri ve potansiyeli bilerek girerken biraz tereddüt ettik. Ama bu sürece gelmek için gerek Recep olsun gerek ben olayım çok çabaladık. İkimizin karakterinde de baba parası yemek kavramı çok yok. Bizim cebimizde paramız olmasa bile babamızın yanına gidip para ver diyebilecek kişiler değiliz. Bundan kaynaklı olarak her zaman kendi paramızı nasıl kazanabiliriz diye hareket ettik. Özellikle pandemi döneminde 20 gün 1 ay kapalı kaldığımız zamanlarda bunun için çok çabaladık. Sabaha kadar beraber yattık, kalktık parayı nasıl kazanabiliriz, biz kendimizi nasıl geçindirebiliriz, annemize babamıza yük olmadan nasıl hayat geçirebiliriz diye düşündük. Bunların planlarını biz genç yaşta yaptık. Bundan kaynaklı olarak da biraz birikim yaparak bir yerden başlamak gerek diyerek Kariyer Spor Kulübünü açtık. Birilerine değil kendimize güvenerek yaptık. Her gencin bunları en azından düşünmesi gerek. Böyle bir girişimin kolay olmadığı doğrudur ama bir yerde atılım yapmak şart. Sonuç olarak bir ticaret, bir yatırım bir risktir. Kazanabilirsin de kaybedebilirsin de ama o deneyim bambaşka bir şey özellikle genç yaştaki insanların bunu deneyimlemesi gerekir.” ifadelerini kullandı.
ÖZEL HABER : TUĞÇE DEMİRTAŞ