Bahçelievler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa 2 binin üzerinde davetli katılırken, birçok vatandaşta salonun dolu olmasından dolayı geri dönmek zorunda kaldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Mete Kuş, Amasya Belediye Başkanvekili Ahmet Aydın, MHP Amasya İL Başkanı Mustafa Akgül, Hamamözü Belediye Başkanı Fatih Bayraktar, çevre ilçe Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve partililer katıldı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MHP Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, Cumhuriyetin nöbetinin Türk milliyetçilerinde, milliyetçi ülkücü harekette olduğunu söyledi.
MHP İlçe Başkanı Hüseyin Saka konuşmasında, “Sizler sadece bir siyasi partinin neferleri değil, Oğuz Kağan’dan günümüze zulmün, adaletsizliğin, gözyaşının olduğu yerde nefes gibi, yumruk gibi, şimşek gibi biten Türk milletiyiz.
İnancımıza göre hiçbir bahane başarısızlığın sebebi olamaz. Bahaneler başarının yerini tutsaydı, 57’nci alayın tamamı şehit olmamış, Atatürk Samsun’a hiç çıkmamış olmuştu. Hasan Tahsin ilk kurşunu sıkmamış olurdu. Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş bu yola baş koymamış olurdu.
Bizler her ülkücü nefer gibi inançlarımız uğruna ne kavgadan kaçarız, ne de baskılardan yılarız. Gerektiğinde Hz. Hüseyin olur Kerbela’da baş veririz yine de baş eğmeyiz.
Saflarımızı daha fazla sıklaştırmak, daha fazla çalışmak, birbirimize küsmeden, bahaneler aramadan sevmek lazım. Yan yana yol yürümemiz lazım. Biz o inanç ve o düşüncelerle buradayız. Biz bu topraklara yeniden Türk adını verebilmek için tam 900 yıl bekledik. Hiçbir gücün bizim bu topraklardan ismimizi silmeye gücü yetmeyecektir. Dünya var oldukça Türk milleti ve onun teminatı olan ülkücüler hep var olacaktır. Tarih milletler mücadelesinden ibarettir ve geçmişimiz gurur tablomuzdur. Bugün Cumhuriyetin nöbeti Türk milliyetçilerinde, milliyetçi ülkücü harekettedir. Konu milli beka ise canımızın da cananımızın da bir değeri yok” dedi.
DERDİMİZ KOLTUK VE MAKAM KAPMA YARIŞI DEĞİL
2024 yılı Mart ayında gerçekleşecek olan mahalli idareler seçimleriyle ilgili mesajlarda veren MHP Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Saka, dertlerinin koltuk ve makam kapma yarışı olmadığını söyleyerek, “6 ay sonra Allah nasip ederse yerel seçimlere gireceğiz. 100 yıl önce başlayan yeminle Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, Başbuğumuzun bize emanet etmiş olduğu davada, bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli beyin hedefleri ve talimatları doğrultusunda huzurlarınıza Milliyetçi Hareket Partisi olarak çıkacağız. Ama sayın Genel Başkanımızın da bahsettiği gibi bizim derdimiz beka meselesidir. Bizim derdimiz koltuk veya makam kapma yarışı değil, Türklüğün bekası, Türkiye Cumhuriyeti’nin refahı, Türk milletinin mutluluğu için her koltuktan, her makamdan vazgeçecek ferasete sahip insanlar topluluğuyuz. Bin yıl öncesinden atamız Ertuğrul Gazi’nin dediği gibi eğer mazlumların çığlıkları göz kubbeyi dolduracaksa, töremiz, dinimiz, dilimiz ayaklar altında ezilecekse, bir tane değil bin tane belediyemiz olsa ne yazar olmasa ne yazar. İllede vatan, illede Türk milleti, ille de Türkiye Cumhuriyeti.
Ekmekle tuz şahit olsun, ay ile yıldız şahit olsun, adımızı takan şahit olsun, Zülfikarı tutan şahit olsun, toprakta yatan şahit olsun, göğsünden emdiğimiz vatan şahit olsun, bundan böyle dilimiz kilitli, kalbimiz mühürlü, memleketimizin aklından geçeni, memleketimizin bozulmaz yemini olacağız” ifadelerini kullandı.