reklam
reklam
38,1588 %0.3
43,6101 %1.61
3.959,33 % 2,26
83.406,20 %4.77
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Yağmur ve kar
8°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SİYASET CHP'li Reşat Karagöz: "102 Gencimiz Özgürlüğüne Kavuştu"

CHP'li Reşat Karagöz: "102 Gencimiz Özgürlüğüne Kavuştu"

CHP’li Reşat Karagöz, protestolar nedeniyle tutuklanan 102 gencin tahliyesini "toplumsal muhalefetin zaferi" olarak değerlendirdi, "Mücadele sürecek" dedi.

Haberleri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, İstanbul'da gerçekleştirilen protestolar sırasında tutuklanan 102 genç hakkında verilen tahliye kararının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Aralarında CHP Parti Meclisi Üyesi Berkay Gezgin'in de yer aldığı gençlerin serbest bırakılmasının "toplumsal muhalefetin ve hukuki mücadelenin sonucu" olduğunu vurgulayan Karagöz, sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti.
Milletvekili Reşat Karagöz, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Toplumsal muhalefet sonuç verdi. 102 gencimiz özgürlüğüne kavuştu. İktidarın siyasi darbesine direndiğimiz protestolarda tutuklanan; aralarında Parti Meclisi Üyemiz Berkay Gezgin’in de olduğu 102 gencimiz sonunda tahliye edildi. Yalnızca anayasal haklarını kullandığı için cezaevlerinde tutulan diğer kardeşlerimiz de özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”
Tahliye Kararı İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi'nden Geldi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanması sonrası başlayan protesto gösterilerinde gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan gençler hakkında İstanbul 49. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından tahliye kararı verildi. Kararla birlikte 102 genç serbest bırakılırken, 25 kişi hakkında verilen ev hapsi kararının da kaldırıldığı öğrenildi.

KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *