CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 2024 yılı bütçe görüşmelerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığına sorular yöneltti.
Amasya'da olası depremlere karşı yürütülen çalışmalar olup olmadığını soran Milletvekili Karagöz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına şu soruları yöneltti: “Depremden etkilenen vatandaşlarımız için bir yılda tamamlanacağı söylenen konutların yapımları tamamlandı mı? Ülkece yaşadığımız deprem travmasından sonra dirençli kentlerin oluşturulması yolunda atılan adımlar nelerdir? Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan memleketimiz Amasya'da olası depremlere karşı yürütülen hangi çalışmalar vardır?”
Milletvekili Karagöz Gençlik ve Spor Bakanlığı'na yönelttiği soruları ise şöyle sıraladı; “Ülkemizin dört bir yanında devlet yurtlarında kalan binlerce öğrenci, barınma, beslenme, sağlık ve can güvenliği sorunlarıyla baş başa bırakılmaktadır. Öğrencilerimizi her gün ayrı bir skandalla anılan cemaat yurtlarına bırakmamak için talepleri karşılayacak sayıda devlet yurdu açmayı düşünüyor musunuz? Mevcut KYK yurtlarında kalite standartlarını artırmaya yönelik çalışmalarınız var mı?”