reklam
reklam
38,1015 %0.19
43,7128 %0.03
4.070,81 % 0,18
84.575,26 %0.431
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK YANIK TEDAVİSİNDE UMUT

YANIK TEDAVİSİNDE UMUT

Yanık tedavisi uygulanan hastaların acılarını azaltıp daha kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları için yara bakım ürünü geliştiren iki Türk bilim insanının çalışması Avrupa Patent Ofisi (EPO) ile Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan (TÜRKPATENT) patent aldı.

TEKNOFEST'TE ALTIN MADALYA

Atatürk Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde görev yapan Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü ve Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Kenan Gümüş 2015 yılında ortak bir çalışma başlattı. 'Yara Bakım Kompozisyonu' adlı çalışma uzun süren klinik uygulamalar sonunda uluslararası tıp dergilerinde yayımlandı. Bu yıl Avrupa Patent Ofisi ile Türk Patent ve Marka Kurumu'ndan patent alan çalışma TEKNOFEST'te birinci seçilip altın madalya kazandırdı.

ÜRETİME GEÇİP HASTALARA ŞİFA OLMASINI HEDEFLİYORUZ

Çalışmayla ilgili olarak Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Balmumu, tıbbi zeytinyağı ve alkanna tinctoria bitkisi kökünün karışımıyla elde ettikleri yara bakım kompozisyonunu 8 ay süren klinik safhası boyunca her gün yanık tedavisi gören hastalarda uyguladıklarını belirten Dr. Öğr. Üyesi Kenan Gümüş, “Klinik rutinine göre tedavi alan hastalar ortalama 14 gün yatarken bizim takip ettiğimiz hastalar ortalama 8 gün yattılar. Daha erken sürede taburcu oldular” dedi. Ürünün üretime geçip hastalara şifa olmasını hedeflediklerini anlatan Kenan Gümüş, “Klinik kullanıma dahil edilebilen bir yara bakım materyali olmasının önünde hiçbir engel yok” diye konuştu.

HOCAMIZ ÜNİVERSİTEMİZİN YÜZ AKLARINDAN

Çalışmayı dikkate değer bulan Amasya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meryem Çetin, “Rutin klinikte kullanılan tedavi materyallerine göre iyileştirme süresini azalttığı açıkça ortadadır” şeklinde konuştu.

Ulusal ve uluslararası patent alan çalışma dolayısıyla Dr. Öğr. Üyesi Kenan Gümüş’'ü kutlayan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı ise, “Üniversiteler aslında toplumların dertlerine, beklentilerine, ulaşmak istedikleri hedeflere ulaşmalarına hizmet eden kurumlardır. Daha iyiye daha güzele ulaşmak için çaba harcamaya devam edeceğiz. Üniversitemizin yüz aklarından birisi olduğu için hocamıza teşekkür ediyorum. Üniversitemiz akademik çalışmaları desteklemeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *