reklam
reklam
37,9671 %-0.05
41,0569 %-0.27
3.807,12 % 1,04
83.237,51 %0.996
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Sağlık Uyku Bozuklukları Tedavisi Çorum Özel Hastanesi’nde

Uyku Bozuklukları Tedavisi Çorum Özel Hastanesi’nde

163
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Çorum’da Özel Hastane bünyesinde ilk olma özelliği taşıyan Çorum Özel Hastanesi Uyku Laboratuvarı 9 yıldır Çorum halkına hizmet vermeye devam etmektedir.
Çorum Özel Hastanesi Uyku Laboratuvarı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Abdullah Emre Nayman ve K.B.B. Hastalıkları Uzmanları Opr. Dr. Muhammed Zeki Yalçın ve Opr. Dr. Serdar Ali Elkıran olmak üzere üç uzman doktor ve deneyimli uyku teknisyeni ile hizmet vermektedir.
Konu hakkında Çorum Özel Hastanesi Yönetimi’nden yapılan açıklamada, "Horlama, gündüz aşırı uyku hali, sabahları yorgun kalkma, gece uykuda soluk durması, tanıklı apne yakınmaları ile başvuran hastalarda Uyku Apne Sendromu ve uyku ile ilişkili solunumsal hastalıkların araştırılması gereklidir. Bu yakınmaları olan hastalarda polisomnografi denilen uyku testi yapılması gereklidir. Uyku testi hastanın 1 gece uyku laboratuvarında yatırılarak uykusunun değerlendirildiği bir tetkiktir.
Gece boyunca uykuda hastanın vücuduna yerleştirilen elektrotlara gönderilen pek çok biyolojik sinyal bilgisayara kaydedilir ve kayıtlar analiz edilerek uyku ile ilişkili solunumsal hastalıkların ve uyku apne sendromunun tanısı konulabilmektedir.
Uyku apne sendromu, hastalarda çok ciddi, hatta ölümcül olabilen sonuçlara neden olmaktadır.
Uyku apne sendromu olan hastalarda kalp hastalıkları, yüksek tansiyon, kalp ritim bozuklukları, pulmoner hipertansiyon, obezite, diyabet gibi pek çok metobolik bozukluk ve organ hastalıkları oluşmaktadır. Uykuda ani ölüm görülmesi ve ölümcül olan trafik kazalarında da uyku apne sendromunun rolü çok büyüktür.
Uyku apne sendromu (uykuda solunum durması) mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Uyku apne sendromu’nun (uykuda solunum durması) tedavisinde gece boyunca uykuda hava yoluna pozitif basınç uygulayarak apneyi tedavi eden PAP cihazı ve uygun hastalarda ise cerrahi tedavi yöntemi uygulanmaktadır.
Uykuda solunum durması olarak da adlandırılan uyku apnesi hastalığının cerrahi tedavisinde tıkanıklık yaratan hastalık tablosunun nerede olduğu tespit edilerek müdahale planlanmaktadır.
Genel olarak burun, boğaz ve damak yapıları tıkanıklığa sebep olmaktadır. Bu nedenle kamera ile yapılan muayene ışığında burun kanalları içerisinde kemik eğriliği, et büyümeleri, sinüzit, geniz eti gibi sorunlar, ayrıca da aşırı büyük bademcik dokularının var olması, yumuşak damak bölgesinde sarkma olması, küçük dilin kalınlaşması ve uzaması gibi uyku apnesi tanısı konulan hastaların %70-%80’inde cerrahi olarak çözülmesi gereken sağlık sorunlarıdır.
Ayrıca her uyku apneli hastaya cerrahi tedavi yapılmaması gerektiği, bu hastaların özenle seçilerek uygulanacak tedavi metodunun belirlenmesi akılcıl yaklaşım olacaktır. Solunum cihazı kullanan hastalarda uyum sorununun ortadan kaldırmak için de belirli hastalarda da burun cerrahisi yapılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: BÜLTEN
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *