reklam
reklam
37,9671 %-0.05
41,0569 %-0.27
3.807,12 % 1,04
83.237,51 %0.996
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Sağlık Memişoğlu, Amasya'da Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nın Açılışını Yaptı

Memişoğlu, Amasya'da Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nın Açılışını Yaptı

146
Gösterim
5 Dakika
Okunma Süresi
Haberleri

Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.
Törene, Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekilleri Haluk İpek, Hasan Çilez, Amasya Belediye Başkanı Av. Turgay Sevindi, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, protokol üyeleri, siyasi partilerin yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Sağlık Bakanı Memişoğlu Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’na gelişte öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılandı. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Açılış Töreninin açılış konuşmasını yapan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, "Bugün açılış bahtiyarlığını yaşadığımız Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası 18 dönüm arazi üzerine yaklaşık 17 bin 500 kapalı alan üzerine inşa edildi. Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının bünyesinde; 3 adet 110 kişilik amfi, 95 kişilik bilgisayar donanımlı amfi, 3 adet 50 kişilik derslik, 200 kişilik kütüphane, 300 kişilik yemekhane, 80 kişilik kafeterya, 10 probleme dayalı öğrenme odası, 50 mikroskoplu multidisiplinli laboratuvar, 50 öğrencinin aynı anda çalışabileceği biyokimya laboratuvarı, 2 adet temel hekimlik laboratuvarı uygulaması, içerisinde kadavrası da bulunan tam teşekküllü anatomi laboratuvarı ve 70 öğretim üyesi odası bulunmaktadır. Tıp Fakültesi Morfoloji Binamızın dış nizamiye kapısı ise Bimarhane’nin giriş cephesinden esinlenerek yapıldı. Tıp Fakültemiz ilham ve köklerini Hekim ve Cerrah Sabuncuoğlu Şerefeddin’den almaktadır. Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası akademisyenlerimizin araştırmalarına ve öğrencilerimizin ise eğitimi, öğretimleriyle ilgili ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak her türlü donanıma sahip olarak hizmete girmektedir. Tıp Fakültemizin bugünlere gelmesinde büyük katkıları olan devlet büyüklerimize ve tüm paydaşlarımıza şükranlarımızı arz ederim. Törenimize teşrif ederek bizleri onurlandıran başta Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na, Amasya Valimiz Sayın Önder Bakan’a, milletvekillerimize, başkanımıza ve tüm konuklarımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Amasya Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binasının ülkemize, milletimize, üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
"İnsanlara Derman Olmak Bir Hekimin En Büyük Mutluluğudur"
Amasya'nın tıp tarihi ve tıp etiğinin merkezi olduğunu belirten Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu yaptığı konuşmasında, "35 yıllık sağlık hizmetimden sonra pırıl pırıl gençler ile bu binanın açılışını yapmak benim için büyük bir onur. Hele böyle bir eğitim yuvasında, tıp fakültesinde, insanlara hizmete adanmışlık mesleğinin eğitim yerinde, morfoloji binasının açılışı benim için daha büyük bir olay. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere; Rektörlerimize, Valilerimize, Sağlık Bakanlarımıza, işçilerimize ve herkese teşekkürlerimi arz ederek sözlerime başlamak istiyorum. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.
"Hekimler, İnsanların Dertleriyle Dertlenirler"
"Amasya hem tıp tarihimizin, tıp etiğimizin, hem de tıp bilimimizin ve ilmimizin, aynı zamanda da şehzadelerimizin merkezidir" diyen Bakan Kemal Memişoğlu, "Bu özelliğini yaklaşık bin yıla yakın bir süredir devam ettirerek, sağlıkla ilgili merkez olmuştur. Gerçekten hekimliğin, özellikle de genel cerrahi olarak, cerrahların merkezi olan bir yerden bahsediyoruz tıp tarihinde. Sabuncuoğlu Şerefeddin’i, tüm genel cerrahların ve Türk hekimlerinin hepsinin bilmesinde fayda var. Kendisi çok müthiş bir bilim insanı olmuş, bunun yanında da üreten, dertlenen ve gerçekten herkese şifa vermeye çalışan adanmış bir insandır. Tabii ki değerli de bir hekimimizdir. Ben her zaman bir şeyi ifade ediyorum. Bir hekimin en önemli özelliklerinden bir tanesi diğerkâmlık veya empatidir. Başkasının derdiyle dertlenmesi ve onu anlayabilmektir. Biz hekimler, esasında insanların dertleriyle dertlenip, onlara iyilik yapıp, onlara şifa olmak, dertlerinden kurtulmasını sağlamak için okuyoruz ve çalışıyoruz. Beyaz önlük, esasında sadece bir önlük değil. Beyaz önlük adanmışlığın, insanlara hizmetin, temizliğin, iyiliğin simgesidir. Bunun için beyaz önlük diyoruz. Buradaki hekim arkadaşlarıma baktığım zaman gerçekten Türkiye'de, Türk hekimlerinin ne kadar özverili, ne kadar iyi, ne kadar ilgili olduğunu ve ne kadar pırıl pırıl olduğunu görüyorum. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"İnsanların Şifa Bulmaları İçin Çalışıyoruz"
Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Bizler insanlara iyilik yapmak için yetişiyoruz. İyilik yapmak için çalışıyoruz. İnsanların şifa bulmaları ve hastalanmamaları için uğraşıyoruz. Bu okulda, ilim yuvasında ve laboratuvarlarda gençlerimize öğretilen bu esasında. Ülkemizin geleceği burada yetişmektedir. Sağlıkta hizmet anlamında lider ülkelerden bir tanesiyiz. Ama bu bize yetmiyor. Artık tıpla ilgili yeni bir şeyler söylemek için çabalıyoruz. Ama siz söyleyeceksiniz. Bunu hedef edinin. Çünkü tıp değişiyor. Bugün dünyada sağlıkla, biyolojikle ilgili inanılmaz bir dönüşüm süreci başladı. Özellikle COVID'den sonra. Size bir abiniz, hocanız, sağlık bakanınız olarak şunu hep söyleyeceğim; bilimi, bilgisini üretin. Şunu da unutmayın; burada aldığınız bilgiler tıp biliminde dünyanın en son bilgileri olacak. Ama sizler geliştireceksiniz. İnsanlara hizmet için çabalayacaksınız. Bir hekimin en mutlu olduğu zaman kendisine derman arayan birisinin derdine dert olup, onun minnet duygulu bakışlarını görmektir. Bir hekim bunu hissettiği zaman hayatında en mutlu insan olur. Biz insanlara derdine derman olmaya çalışıyoruz. Maalesef bazen bu kadar özveriyle çalışırken, kendimizi insanlığa adamışken, hizmet ederken, yanlış davranışlara anlam veremiyoruz. Çünkü kendimiz iyilik etmek için uğraşırken, şiddete veya kötü muameleye maruz kaldığımız zaman bunu anlamlandıramıyoruz ve kırılıyoruz. Onun için bizler değerli ve adanmış insanlarız. Bizler toplum tarafından da değerli hissettirilmek istiyoruz. Tabii ki de öyle ancak, bu konuda biraz daha çaba harcamamız gerekiyor. Ben özellikle sağlıkçılara, geleceğin hekimlerine başarılar diliyorum. Burada başta rektör hocam olmak üzere dekanlarımıza başarılar diliyorum. Allah yolunuzu açık etsin. Sizlerin gelecekte bizden daha iyi olmanız, daha başarılı ve daha da iyi bilim insanı olmanız için çok çalışmanızı istiyorum. Hayırlı olsun diyorum. Morfoloji binamızın vatanımıza, milletimize, sizlere büyük hizmetler vermesini diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum."
Tıp Fakültesi Morfoloji Binası açılış kurdelesinin kesilmesi sonrasında binayı gezen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, yetkililerden bilgi alarak öğrencilerle sohbet etti.

Memişoğlu, Amasya'da Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nın Açılışını Yaptı 1
1 / 2
Memişoğlu, Amasya'da Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nın Açılışını Yaptı 2
2 / 2
KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *