reklam
reklam
38,1454 %0.45
43,5604 %0.21
4.081,14 % 0,44
84.622,04 %-0.086
AMASYA
00:00:00
Öğle vaktine kalan
Amasya
Açık
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi SAĞLIK HASTANEDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI

HASTANEDE YANGIN TATBİKATI YAPILDI

Suluova Devlet Hastanesi'nde Sivil Savunma Tatbikatı yapıldı.

Hastanede çıkan bir yangın senaryosuyla başlayan tatbikatta, Pembe, beyaz ve mavi kod uygulamalarının da başarıyla gerçekleştirilirken, tatbikatın yangın, afet ve acil durumlara hazırlıklı olabilmek, bilinçli hareket etmek ve hastane personellerinin davranış kapasitelerinin artırılması amacıyla her yıl düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirten Devlet Hastanesi Başhekim A. Aysemin Yağcı, “Tüm teknolojik gelişmelere rağmen bazı doğal olaylar karşısında yetersiz kalınmaktadır. Bu nedenle bu konulardaki eksikliklerimizi görmek ve daha yeterli hale getirmek için bu tatbikatı düzenledik. Olası bir yangın durumunda olay yeri yönetimi, krize müdahale noktasında yeterliliğimizi görmek ayrıca hastanede olası bir yangına karşı alınması gereken tüm teknik önlemlerin alınma süreçlerini tatbikatımızla değerlendirdik. Tüm hastane çalışanlarına Bakanlığımız Sağlıkta Kalite Standartları Geregi Acil Afet Durumlarına müdahale konularında düzenli aralıklarla ile eğitim verilmektedir. Başarı ile sonuçlanan tatbikatımıza tüm katılan ve emeği gecen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Daha sonra Hastane bahçesinde gerçekleştirilen Tatbikat da, hastane acil durum ekipleri ile çalışanlar yangın nedeniyle hastane içinde mahsur kalan yaralıları sedyeyle dışarıya çıkararak güvenli bölgeye alınıp gerekli müdahalelerini yapılması ve durumu ciddi olan yaralıların 112 Acil Servis Ekipleri tarafından çevre hastanelerine sevkini sağlandı.

Bu arada itfaiye ekipleri de üst katlarda mahsur kalan yaralıları merdivenli itfaiye aracı ile kurtararak güvenli bölgeye aldı.

Ardından İtfaiye ekipleri çıkan yangına müdahale ederek söndürdü. Bu arada Hastane personellerine de uygulamalı olarak yangın söndürme yaptırıldı.

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *