Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan Yaz Dönemi Kur’an Kursları Uygulama Esasları’na göre yaz döneminde görev alacak öğretici ve öğrencilerin bu uygulamadan tam anlamıyla verim alamayacaklarını gördüklerini söyledi.
Konuya ilişkin basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Merzifon İlçe Başkanı Hüseyin Kayıkcı, “Şöyle ki; Okullar biter bitmez hemen Kursların başlaması, kış döneminden yorgun düşen görevlilerimiz dinlenemeden, hiç izin kullanamadan kurslarda göreve başlatılması, hem öğretici hem de öğrenciler açısından yorgunluk ve yoğunluk göz önünde de bulundurulduğunda ‘’verimsiz ve başarısız’’ bir çalışma olacağı kesindir.
İkinci bir husus; Kurumumuzda Kuran Kurslarda görev alan görevlilerimize yaz dönemi izin kullandırılmıyor. Kış döneminde de kullandırılmıyor. Aralarda arta kalan zamanlarda kullanılması talep ediliyor. Beyleri ya da hanımları başka kurumlarda görevli olanlar Aile Bütünlüğü açısından bakıldığında eşleriyle izin kullanamamaktadırlar.
Ayrıca bu noktada bazı uygulamalar teşkilatımızda rahatsızlık yapmaktadır. Eğitim ve öğretim devam ederken bazı amir pozisyonunda olanların eğitim döneminin tam ortasında izne ayrılmaları çalışanların şevkini kırmaktadır. ‘’Yetkililer izne Görevliler göreve’’ mantığı ve görüntüsü yaşanmaması gerekir.
Teklifimiz odur ki; Yaz Dönemi Kurslarının süresi 6 haftaya düşürülmesi, eğitim proğramlarının bu süreye göre yeniden düzenlenmesi, eşleri farklı kurumlarda olanların izinlerinin de düşünülerek yeniden bir planlaması yapılması, her görevli az ya da çok yaz döneminde izin kullanması sağlanmalıdır. Bu elzem görülmektedir.
Konularla alakalı Diyanet-sen Genel Başkanımız sayın Ali Yıldız bey Diyanet İşleri başkanı Prof Dr. Sayın Ali Erbaş bey, Başkan Yardımcıları ve Eğitim hizmetleri Gn. Müdürü sayın Kadir Dinç beyle 21.04.2022 tarihinde konularla ilgili bir görüşme yaparak taleplerimizi iletmişlerdir.
Teşkilatımız haklı olarak iyi haberler beklemektedir” ifadelerini kullandı.