reklam
reklam
38,0274 %0.26
42,1059 %-0.18
3.806,78 % 0,26
82.535,39 %-2.42
AMASYA
00:00:00
Sahur vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Gündem ‘Yaşamı Yeniden Yeşerteceğiz’

‘Yaşamı Yeniden Yeşerteceğiz’

204
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

TEMA Vakfı Merzifon Temsilcisi Kadir Acar vakfın ‘Yaşamı Yeniden Yeşerteceğiz’ çalışmasına ilişkin yaptığı basın açıklamasında; “Ülkemizde çıkan orman yangınları sebebi ile başlattığımız “Yaşamı Yeniden Yeşerteceğiz” çalışmamıza ilişkin bir açıklama yaparak, Yanan orman alanları da Anayasa'nın 169. maddesi gereğince başka amaçla kullanılamaz ve bu alanların Orman Genel Müdürlüğü tarafından yeniden orman haline getirilmesi zorunludur” dedi.

Anayasamızın 169 ve 168’inci maddeleri gereği ormanların, devletin hüküm ve tasarrufu altında olup, “devlet ormanı” olarak adlandırıldığını belirten TEMA Vakfı Merzifon Temsilcisi Kadir Acar, “Ülkemizdeki ormanlık alanların %99’u devlet ormanı statüsündedir. Bu alanların yetki ve sorumluluğu Orman Genel Müdürlüğü’ne aittir. Yanan orman alanları da Anayasa'nın 169. maddesi gereğince başka amaçla kullanılamaz ve bu alanların Orman Genel Müdürlüğü tarafından yeniden orman haline getirilmesi zorunludur” dedi.

Acar, yaptığı basın açıklamasının devamında; “Ağaçlandırma faaliyetleri, Anayasa hükümleri doğrultusunda 6831 sayılı Orman Kanunu (1956) ve 4122 sayılı Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberlik Kanunu (1995) hükümlerine göre yapılır. Orman hukuku sistemi gereği, ağaçlandırma faaliyetleri Orman Genel Müdürlüğü yetkisinde olup, onun denetim ve kontrolündedir.  Özel mülkiyetteki sahalarda oluşan ormanların denetiminde dahi aynı sistem geçerlidir. Ağaçlandırma bir devlet sorumluluğu olup, TEMA Vakfı ile benzer diğer kuruluşlar veya kişiler, bağış ve yardımlarıyla buna destek olmaktadır.

Sivil toplum kuruluşlarına yapılan bağış ve yardımların yönetilmesi, mutlaka hukuki denetimi sağlanmış sözleşmeler ile yapılır. TEMA Vakfı’na yapılan bağış ve yardımların sonuçları Vakfımız tarafından sonuna kadar izlenir. TEMA Vakfı, ağaçlandırma faaliyetine tahsisli bağış ve yardımların hedefine ulaşıp ulaşmadığını takip için ilgili kamu kuruluşunu izler ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşır. Bu izleme, bağış ve yardım toplama hukukunun gereğidir. TEMA Vakfı, yapmış olduğu tüm ağaçlandırma çalışmalarına ilişkin detaylı bilgileri web sitesinde şeffaf olarak paylaşır (https://www.tema.org.tr/agaclandirma-sahalari).

TEMA Vakfı olarak yanan alanlar da dahil olmak üzere tüm ağaçlandırma çalışmalarımızı uzun yıllardır Orman Genel Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde yürütüyoruz. Bize yapılan her bir bağışın takipçisi olarak, bağışlar sayesinde oluşturduğumuz ağaçlandırma sahalarımızda 3 yıl boyunca sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde olacak şekilde kontrolünü gerçekleştiriyoruz.

Her yıl gerçekleştirdiğimiz kontroller sonucunda TEMA Vakfı bağışçılarının sahalarındaki başarı oranının (min %80 başarı hedefi vardır) tespitini yaparak bağışçılarımızı bilgilendiriyoruz.  Her zaman olduğu gibi, yapılan her bir fidan bağışının toprakla buluşması adına konunun takipçisiyiz.

Sonuçları web sitemiz ve kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *