Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından yürütülen Sözleşmeli Kaba Yem Ekim Projeleri, 2025 yılında da hız kesmeden devam ediyor. 2016 yılında başlatılan proje kapsamında yonca ve silajlık mısır ekimi, bölgedeki çiftçilere ekonomik katkı sağlamaya devam ediyor.
Bu kapsamda, birlik Ziraat Mühendisi Ozan Şahin, Suluova’nın Kerimoğlu ve Kılıçaslan Köyleri'nde çiftçilerle bir araya gelerek sözleşmeli ekim modeli, yonca ve silajlık mısırın avantajları hakkında bilgilendirme yaptı. 250 dekar alanda yonca ekimi için çiftçilerle sözleşmeler imzalandı.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Amasya DSYB Başkanı Güner Aslan, bölgenin verimli sulanabilir arazileri, uygun iklim koşulları ve modern tarım tekniklerine yatkın üreticileriyle Karadeniz’in kaba yem üretim merkezi olmaya aday olduğunu belirtti.
Başkan Aslan, şu ifadeleri kullandı:
"Amasya DSYB olarak, çiftçilerimizin sürdürülebilir ve kazançlı üretim yapabilmesi için sözleşmeli tarım projelerine katkıda bulunuyoruz. Üretimin her aşamasında teknik ve ekonomik destek sağlanarak, çiftçilerimizin daha verimli ve pazar sorunu olmadan üretim yapmaları için çalışıyoruz."
Sözleşmeli yonca ve mısır ekimi modeli, çiftçilerin pazarlama sorunu yaşamadan, güvence altına alınmış bir üretim modeliyle çalışmasını sağlıyor. Bu sistem sayesinde:
Çiftçilere alım garantisi sunuluyor,
Kaliteli kaba yem üretimi teşvik ediliyor,
Hayvancılık sektörü için verimli yem kaynakları sağlanıyor,
Çiftçilerin ekonomik gelirleri artırılıyor.
Amasya DSYB, bölgedeki küçük ve büyük ölçekli işletmelerin kaliteli kaba yem ihtiyacını karşılamaya yönelik projelerini genişletmeye devam edeceğini belirtti. Sözleşmeli yonca ve mısır ekimi, bölge tarımına ve hayvancılığına önemli katkılar sunmaya devam edecek.



