reklam
reklam
38,2614 %0.13
43,9436 %-0.31
4.251,52 % 1,00
88.617,09 %1.526
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Kapalı
14°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM SİLVİKÜLTÜR ORMANCILIĞIN ŞAHDAMARIDIR

SİLVİKÜLTÜR ORMANCILIĞIN ŞAHDAMARIDIR

Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Bafra ve Alaçam orman işletme Müdürlüğü teknik personelinin katılımıyla Alaçam Orman İşletme Müdürlüğü Yakakent Orman İşletme Şefliği 5 nolu ve Kızlan Orman İşletme Şefliği 12 nolu  bölmelerde Silvikültür Eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.

Silvikültür eğitim tatbikatına Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, Bölge Müdür Yardımcı Gültekin Şenlikoğlu Silvikültür Şube Müdür V. Engin Keleş, Bafra OİM Müdürü Mustafa Bayraktar, Bafra İşletme Müdür Yardımcıları Hediye Yaroğlu, Ali Seçkin Çergel, Alaçam Orman İşletme Müdür Yardımcısı Eyüp Can Çarkacı ve teknik personelleri katıldılar.

Eğitim tatbikatının sonunda konuşan Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu; “Silvikültür ormancılığın Şahdamarıdır. Silvikültür bakımları  ormanlarımızın sağlıklı ve sürdürebilirliğinin devamı için; Şahdamarının işlevselliği ise  insan yaşamının sağlıklı olarak devam edebilmesi için hayati önem taşımaktadır.

Şahdamarı; boynumuzun her iki yanında yerleşen ve beynimize kan götürerek  vücut fonksiyonlarımızın devamını sağlamada  hayati öneme sahip iki atardamardır.

Şah damarlarında görülen işlevsizlik zamanında ve uygun şekilde tedavi edilmezse beynin oksijenlenmesini ve beslenmesini etkiler, kalıcı inmeye ve beyin hasarına hatta ölüme yol açabilir.

Silvikültür de ormancılığın şahdamarıdır.

Silvikültür bakım uygulamalarıyla, ormanlarımız için  hayati öneme sahip olan genç meşcere niteliğindeki  bölmelerde istikbal fertleri  arasındaki  sıkışıklığı gidererek ormanlarımızın ışık, su ve besin ihtiyacını karşılıyoruz.

Ormanlarımızda gerçekleştirdiğimiz silvikültür müdahaleler geleceğin ormanlarının kurulmasında hayati önem taşımaktadır.

Onun için, tecrübeli meslektaşlarımız deneyimlerini genç meslektaşlarımızla paylaşsınlar. Genç meslektaşlarımızda bu deneyimleri, çalışmalarında uygulayarak ormanlarımızın gelişmesine ivme kazandırsınlar’’ Dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *