reklam
reklam
37,9671 %-0.05
41,0569 %-0.27
3.807,12 % 1,04
83.237,51 %0.996
AMASYA
00:00:00
İmsak vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi Gündem Ramazan Bayramı’nda Vefa Ziyareti

Ramazan Bayramı’nda Vefa Ziyareti

Merzifon’da anlamlı bayram geleneği bu yıl da sürdü. Tüm detaylar haberimizde…

23
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Amasya’nın Merzifon ilçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla anlamlı bir ziyaret gerçekleştirildi. Merzifon Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Ramazan Bayramı münasebetiyle ilçe şehitliklerini ziyaret ederek, vatan uğruna can veren kahraman şehitleri dualarla andı. Gerçekleştirilen bu anlamlı programa, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, 5'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Halil Uğur Serin, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler de katıldı. 

Şehitlikte Duygusal Anlar Yaşandı 

Merzifon Şehitliği’nde gerçekleşen ziyarette Kur’an-ı Kerim tilaveti okunurken, İlçe Müftülüğü tarafından dualar edildi. Şehit mezarlarına karanfiller bırakıldı ve ailelere destek mesajları verildi. Ziyaret esnasında duygusal anlar yaşanırken, şehit yakınlarıyla yakından ilgilenen Kaymakam Karaaslan, onların acılarını paylaşarak bayramlarını tebrik etti. 

“Şehitlerimiz ve Gazilerimiz Milletimizin Kalbindedir” 

Ziyaret sırasında konuşan Kaymakam Ahmet Karaaslan, “Şehitlerimiz bu vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden kahramanlardır. Onların aziz hatıraları, milletimizin gönlünde ebediyen yaşayacaktır. Bu bayramda da onları yalnız bırakmamak, dualarımızla anmak bizim en büyük görevimizdir. Gazilerimiz ise yaşayan kahramanlarımızdır. Her zaman onların yanındayız” dedi. 

Bayramda Vatan Sevgisi ve Minnet Ön Plandaydı 

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez ise yaptığı açıklamada, “Bu topraklar şehitlerimizin fedakârlıklarıyla bizlere vatan oldu. Ramazan Bayramı vesilesiyle onların mezarlarını ziyaret edip dua etmek, vefa borcumuzdur. Aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı da şehit yakınlarının her zaman yanında olduklarını belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi. 

Toplumsal Hafızanın Yaşatılması Amaçlandı 

Yapılan ziyaret, hem Ramazan Bayramı’nın manevi havasını yansıtması hem de toplumsal hafızanın canlı tutulması açısından büyük önem taşıdı. Merzifon halkı, şehitlik ziyaretine büyük ilgi gösterirken, bu tür etkinliklerin milli birlik ve beraberliği pekiştirdiği vurgulandı. 

KAYNAK: Büşra Nur Ertilal
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *