Amasya, Hacılar Meydanı Mahallesi ulaşımı için önem arz eden Özgürlük Kavşağı projesi tamamlanarak ulaşıma açıldı. Kavşak trafik yoğunluğuna fayda sağlayacağı gibi zamandan da yoldan da tasarrufu büyük ölçüde etkileyecek. Bölgenin hassas bir nokta olması sebebiyle, itinalı ve özenli bir çalışma yürüten Amasya Belediyesi Fen İşleri ekiplerinin geceli gündüzlü yoğun mesaisi sonucu faaliyete girmiştir.
‘HALKA HİZMET, HAKK'A HİZMET’TİR
Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı faaliyete giren kavşak için vatandaşın hem cebine hem zamanına katkı sağladıklarını belirterek şunları kaydetti;
“Tamamladığımız kavşakla bu kesimdeki ulaşımın kesintisiz, emniyetli ve akıcı olmasını sağlayacağız. Hacılar meydanı mahallesinde bulunan Önkuzu caddesini , Dr.Devlet Bahçeli bulvarına bağlamak için bisiklet yolları projemiz kapsamında yaptığımız 1 kilometre uzunluğundaki 11 metre genişliğindeki beton yol, Dr Devlet Bahçeli bulvarındaki yeni açtığımız 170 metre uzunluğundaki 2.5 metre genişliğindeki asfalt cebe sinyalizasyon sistemini kurarak birbirine bağladık.
Kavşak düzenlememiz ile güzergahtaki trafik yoğunluğu da ciddi manada azalacak ve seyahatler daha emniyetli ve konforlu, kolay ulaşılabilir şekilde gerçekleşecek.
Amasya Belediyesi olarak vatandaşımıza kar kış demeden hizmet etmeyi sürdürmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Her zaman şiarımız; ‘Halka hizmet, Hakk'a hizmet’tir."