Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, çam ağaçlarına dadanan ve ağaçların gelişimlerini etkileyen ayrıca insanlar için cilt problemlerine de yol açan "çam kese böcekleri" ile mücadele etmeye devam ediyor.
Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Çam Ormanlarında çam kese böcekleri için kese havuzları oluşturuldu. Oluşturulan havuzlarda biriken böcekler ve kozaları, kese havuzlarının yakınına yerleştirilen kuş yuvaları ile kuşlara yem olacak.
Konu ile ilgili Amasya Orman Bölge Müdürlüğü, resmi internet sitesinden yapılan paylaşımda; "Orman zararlılarıyla mücadelemiz devam ediyor.
Ormanlarımıza arız olan ve ağaçların ibrelerini yiyerek gelişimini yavaşlatan Thaumetopoea pityocampa (Çam Kese Böceği) zararlısına karşı mekanik ve biyolojik mücadele kapsamında yapılan çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.
Çam kese böceğinin gelişim süreci; Yumurta, Larva, Pupa, Ergin evrelerinden oluşmaktadır.
Çam ağaçlarının ibrelerini yiyerek beslenen çam kese böcekleri ağaçlarda kuruma görüntüsüne sebep olmaktadır.
Orman zararlılarıyla mücadelemiz devam ediyor.
Bu tür zararlı böceklerin çoğalmasını önlemek için Çam kese böceğinin yırtıcısı böcekçil kuşlar için kuş yuvaları temin ederek ormanlara asıyoruz
Böcek havuzları inşa ediyor ve keseleri bu havuzlarda topluyoruz.
Çam Kese Böcekleri insanlar için de tehlikelidir.
Çam Kese Böcekleri insanlara ve hayvanlara temas ettiği anda yaydığı zehir nedeniyle deri hastalıklarına neden oluyor. Tüylü yapısı ve salgıladığı sıvıyla ciltte kızarıklık, deri döküntüsü, kabarıklıklar oluşmasına neden olmaktadır." ifadelerine yer verildi.