Bölgedeki askeri birlikleri denetlemek ve bazı incelemelerde bulunmak üzere Amasya’ya gelen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye iade-i ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarette Orgeneral Bayraktaroğlu’na, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Korgeneral Zorlu Topaloğlu ve Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu da eşlik etti.
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu; “Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi bizleri Ankara’da ziyaret etmişti. Bizde kendilerine Amasya Üniversitesi’ni ziyaret edeceğimizi söylemiştik. Sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce görev yaptığım dönemde Amasya ile ilgili hatıralarım oldu. Eğitim Fakültesi’nin çok eski bir geçmişe sahip olduğunu biliyorum. Bugün ise daha modern ve geniş imkânlara sahip bir üniversite görmekteyim.” dedi. Orgeneral Bayraktaroğlu, çalışmalarından dolayı Rektör Turabi’ye teşekkür ederek sözlerini tamamladı.
Rektör Turabi, Üniversite ile ilgili vermiş olduğu bilgilerde, 2006 yılında kurulan Amasya Üniversitesi’nin, bugün itibari ile 739 öğretim elemanı, 625 idari personel ile 20 bine yakın öğrencinin en nitelikli biçimde yetişmesi için büyük bir özveriyle çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi.
Rektör Turabi, “40 bini aşkın mezun veren Amasya Üniversitesi kurulduğu ilk günden bu yana her geçen yıl gelişmekte ve Türkiye yükseköğretimine katkılar sunmaktadır.” dedi. Ayrıca verilen bilgileri de kapsayan bir tanıtım filmi izletildi.
Rektör Turabi, Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı ile dil eğitimi ve teknik hizmetler konusunda işbirliği ve uyum içinde olduklarının bilgisini de verdi.
Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanı (EDOK) Korgeneral Zorlu Topaloğlu’na nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.
Karşılıklı nezaket ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret sonrası, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Plaketi, Türk Bayrağı ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı Saati hediye ederken, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi ise Orgeneral Bayraktaroğlu’na Üniversite Tasarım Meslek Yüksekokulu Akademisyen ve Öğrencileri tarafından resmedilmiş Amasya Saat Kulesi tablosu ile Çini hediye etti.
Ziyaret Orgeneral Bayraktaroğlu’nun Şeref Defterini imzalaması ve fotoğraf çekimi ile son buldu.