Merkezi Merzifon’da bulunan Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği bünyesinde işletmelerin süt ve besi hayvanı yetiştiriciliği yapan üreticilerin mevcut kapasitelerini arttırmak, kaba yem bitkisi yetiştirmek ve temin edebilmeleri, hayvan beslemede doğru rasyonun uygulanması, doğru maliyetlendirmenin yapılabilmesi ayrıca ihtiyaç olan işletme gider finansının hesaplanması konularında durum değerlendirme toplantısı yapıldı.
Merzifon Amasya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği merkezinde gerçekleşen toplantıya, Birlik Başkanı Güner Aslan, Birlik sorumlu müdürleri, Ziraat Bankası Merzifon Şube Müdürü Ömer Cengiz Karaçırak, İş Bankası Merzifon Şube Müdürü Ömer Lütfü Aksu, Birlik Danışmanı Ziraat Mühendisi Gökhan Babuç ve Finans uzmanı Hüseyin Özen katıldı.
Toplantı hakkında bilgiler veren Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Güner Aslan, “İşletme danışmanlık destek sistemi planlamasıyla,
Hayvancılık sektöründe örgütlü ve rekabet gücü yüksek bir yapı oluşturmak,
Süt sığırı ve sığır besisi işletmelerinde üretimde yaşanan aksaklıkları yerinde tespit edip çözümleyerek üretimin karlı ve ekonomik hale getirilmesi,
Hayvanların fizyolojik ihtiyaçlarına uygun bakım ve besleme koşullarını yerine getirmek,
Üreticilerimizin işletme yönetimi konusunda bilgi düzeylerinin yükseltilmesi,
Hayvan beslemenin bilimsel ilkelere göre yapılması,
İşletmelerin yenilikleri izleme ihtiyacını duymalarını sağlamak,
Üretimde sürekliliği ve karlılığı iş ve uygulamaların kalıcı hale gelmesinin temelini oluşturmak,
İşletmelerin yıllık kaba yem hammaddesi ihtiyaçlarının hesaplanmasına yardımcı olmaktadır.
Hayvansal ürünlerin üretimi ve sürdürülebilirliği, ekonomik bir yetiştiricilikle sağlanabilmektedir. Kesif ve kaba yem fiyatlarındaki öngörülemeyen artışlardan, olumsuz yönde etkilenmesinin önüne geçebilmek ve hayvan beslemede kullanacağımız ham maddelerin sezonunda uygun fiyatlarda tedarik edilmesi için finansal kaynak sağlama yöntemleri değerlendirilmiştir” dedi.