reklam
reklam
38,0113 %0.09
41,6932 %0.02
3.701,15 % -0,25
76.788,01 %-7.353
AMASYA
00:00:00
İkindi vaktine kalan
Amasya
Hafif yağmur
19°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Merzifon Bilgi Gazetesi GÜNDEM Gümüşhacıköy MYO'da söyleşi

Gümüşhacıköy MYO'da söyleşi

Haberleri

Amasya Altı Nokta Körler Derneği üyeleri Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen "Görebilmek, Fiziksel Farklılıklarımızın Neden Olduğu Engelleri Birlikte Aşmak" konulu söyleşide, öğrencilerle bir araya geldi.
Kamu Denetçiliği Kulübü tarafından düzenlenen söyleşiye, Dernek Başkanı Musa Demiryarar, Dernek Üyesi ve Amasya Şerafettin Sabuncuoğlu Araştırma Hastanesi Psikologlarından Nuri Acinikli, Dernek Üyesi Satılmış Keskin ile Dernek Üyesi ve Yüksekokul Öğrencisi Yiğit Özsevinç katıldı.
Söyleşide konuşma yapan Dernek Başkanı Musa Demiryarar, "Herkesin yapabileceklerinin bir sınırı var. Ancak toplumda sanki sadece engelli bireyler bir şey yapamaz gibi bir algı var. Oysa kimse her konuda başarılı değildir. Görme engellilerin de tıpkı görme yetisini kaybetmemiş bireyler gibi yapabileceklerinin sınırları var. Onlar da bazı şeyleri yapabilirler, bazı şeyleri yapamazlar" ifadelerini kullandı. Başkan Musa Demiryarar, asıl engelin kişilerin önyargıları ve kamusal alanların engelli bireylere uygun tasarlanmaması olduğunu kaydetti.
Konuşmacılardan Meslek Yüksekokulu Öğrencisi Yiğit Özsevinç kendisini en çok zorlayan şeyin insanların önyargıları olduğunu belirterek, "İnsanlar benim bir şey yapamayacağımı düşünüyor. Oysa bugün ben de diğer arkadaşlarım gibi üniversitede okuyorum" dedi.
Söyleşinin moderatörlüğünü yürüten Dr. Öğretim Üyesi Gamze Uzun, söyleşiyi düzenlemelerinin amacının öğrencilerde bireysel farkındalık yaratmak olduğunu dile getirerek, yerel yönetimler, maliye, bankacılık ve sigortacılık gibi programlarda okuyan öğrencilerin geleceğin yönetici adayları olduğunu ve gelecekte sistemi engelleri kaldıracak şekilde hareket etmeleri gerektiğine dair bir bilinç oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Yaklaşık 2 saat süren söyleşide, dernek üyeleri öğrencilerle deneyimlerini, karşılaştıkları zorlukları ve yürüttükleri faaliyetleri paylaştı.
Söyleşi, soru-cevap kısmının ardından Dernek Üyesi Psikolog Nuri Acinikli ve Öğrenci Yiğit Özsevinç'in saz çalması ve öğrencilerle birlikte söyledikleri türkülerle sona erdi.

Gümüşhacıköy MYO'da söyleşi 1
1 / 1
KAYNAK: Nedime Soku
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *