Amasya İl Tarım ve Orman Müdürü Hayrullah Göktekin Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
İl Müdürü Göktekin, sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı mesajında; ‘’Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) efendimizin doğum yıl dönümü olan ve insanlığın dirilişinde, karanlığın aydınlığa çıkışında çok önemli bir yere sahip olan mübarek Mevlit Kandil'ini idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz.
İslam dini ile âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimizin örnek hayatı ve davranışlarından dürüstlüğü, emaneti korumayı, insan haklarına uymayı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, yararlı insan olmayı hayatımız boyunca kendimize prensip edinmeliyiz.
Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan Mevlit Kandil'inin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder, bütün İslam âleminin ve değerli hemşehrilerimin Mevlit Kandil'ini tebrik eder; birliğimize, beraberliğimize ve hayırlara vesile olmasını temenni ederim” ifadelerine yer verdi.