10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Amasya İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından engellilere yönelik tarihi cami ve türbeleri gezi programı düzenlendi.
Gezi programı akabinde Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, engelli vatandaşlarla İl Müftülüğünde bir araya geldi.
Misafirlerinin haftasını tebrik eden İl Müftüsü Ayvaz, insanın yaratılmışların en şereflisi olduğunu belirterek, "İnsan gerek yaratılıştan gerekse sonradan birtakım bedeni engeller taşısa bile yine değerinden bir şey kaybetmez. Dolaylısıyla tüm vatandaşlarımız gibi engelli kardeşlerimiz de bizim için çok değerlidir. Bilindiği üzere müftülüğümüz bünyesinde engelli vatandaşlara yönelik hizmet vermek için oluşturulmuş engelliler koordinatörlüğümüz bulunmakta. Engelli Koordinatörlüğümüz tarafından sizlere yönelik yürütülen faaliyetler ve etkinliklerimiz var. Biz de bugün sizlerin hem gönüllerine dokunmak hem de varsa ihtiyaçlarınızı karşılamak için sizleri evlerinizden alarak camilerimizi ve türbelerimizi ziyaret ettirdik. Kapımızın ve gönlümüzün daima açık olduğunu bilmenizi isterim. Bu vesile ile engelli kardeşlerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.” Dedi.
Müftülüğün yaptığı bu anlamlı çalışma için memnun olduklarını belirten engelli vatandaşlar, İl Müftüsü Ayvaz’a teşekkür etti.